Kokonaisena grillattua porsaan sisäfileetä, grillitomaattia ja salvialla maustettuja vihanneksia.

Kokonaisena grillattua porsaan sisäfileetä (4 annosta)

  • 2 kpl porsaan sisäfileetä
  • 1 dl öljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl soijaa
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 1 sitruunan kuori ja mehu

Puhdista fileistä kalvot. Sekoita marinadin aineet keskenään, valele fileet marinadilla ja anna maustua noin tunti. Pyyhi liiat marinadit pois lihan pinnasta ja grillaa fileisiin kaunis pinta. Kypsennä loppuun 160 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Grillitomaatit (4 annosta)

  • 4 isoa pihvitomaattia
  • mustapippuria
  • yrttisuolaa
  • tilkka öljyä

Poista tomaateista kannat ja halkaise ne. Sivele pinta öljyllä ja ripottele päälle mausteet. Grillaa nopeasti grillissä tai laita tomaatit porsaanfileen kanssa samaa aikaan uuniin kypsymään.

Salviavihannekset (4 annosta)

  • 100 g pakasteneulapapuja
  • nippu kevätporkkanoita
  • pieni pussi retiisejä
  • 1 kukkakaali
  • nippu salviaa
  • nokare voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Irrottele kukkakaali pieniksi nupuiksi. Pese porkkanat ja retiisit ja halkaise ne. Keitä vihanneksia hetki, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Valuta kattilasta vesi ja lisää vihanneste joukkoon nokare voita ja hienonnettu salvia. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa porsaanfileen ja grillitomaattien kera.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat