Koko kansan rakastama prinssi William täyttää 40 vuotta – näin hän on muuttunut vuosien varrella

William tapasi suomalaisia Mantan markkinoilla 0:41
Katso video! Prinssi William hurmasi Esplanadilla vuonna 2017, kun hän vieraili muun muassa Mantan markkinoilla.

Britannian tuleva kuningas, prinssi William täyttää 40 vuotta.

Cambridgen herttua prinssi William täyttää 40 vuotta tiistaina 21. kesäkuuta. Britannian tuleva kuningas on elänyt julkisuudessa lapsesta asti ja tie kansan suosikkiprinssiksi ei ole aina ollut helppo.

Vuonna 1982 syntynyt prinssi William on isänsä prinssi Charlesin ja edesmenneen äitinsä prinsessa Dianan ensimmäinen lapsi. William on kruununperimysjärjestyksessä toisena heti isänsä jälkeen.

Vuonna 1984 syntyi prinssi Willamin pikkuveli prinssi Harry. Veljekset olivat läheisiä, mutta viime vuosina on uutisoitu veljesten viilenneistä väleistä Harryn mentyä naimisiin ja muutettuaan Yhdysvaltoihin.

Prinsessa Diana menehtyi auto-onnettomuudessa vuonna 1997. Diana oli kuollessaan 36-vuotias. Prinssit Harry ja William olivat hyvin nuoria tragedian aikaan: William oli 15, ja Harry 12-vuotias.

Prinssi William opiskeli St Andrewsin yliopistosta pääaineenaan maantiede. Hän valmistui vuonna 2005. Prinssi tapasi vaimonsa Catherinen samaisessa yliopistossa..

Prinssi William ja herttuatar Catherine menivät naimisiin 29. huhtikuuta vuonna 2011. Kuninkaalliset häät järjestettiin Westminster Abbeyssa. Miljoonat silmäparit seurasivat häitä ympäri maailmaa.

Herttuatar Catherinen vihkisormus on prinsessa Dianan perintöä. Alun perin sormus kuului prinssi Harrylle, mutta hän luopui sormuksesta ja antoi sen veljelleen, jotta tämä voisi kosia Catherinea.

Pariskunnan ensimmäinen lapsi, prinssi George syntyi 22. heinäkuuta 2013. Prinssi George on kruununperimysjärjestyksessä kolmantena heti isoisänsä prinssi Charlesin ja isänsä prinssi Williamin jälkeen.

Prinssi Williamilla ja herttuatar Catherinella on kolme lasta. Prinssi George, 8, prinsessa Charlotte,7, ja prinssi Louis, 4,

Prinssi William juhlisti Brittien taannoista isänpäivää julkaisemalla suloisen kuvan lastensa kanssa virallisella Instagram-tilillään.

Kesällä 2022 kuninkaallinen perhe juhlisti kuningatar Elisabetin 70-vuotisen hallitsijakauden kunniaksi järjestettyä platinajuhlaa.

Juttua korjattu 20.6. kello 21:34: Otsikosta poistettu tänään-sana. Williamin syntympäivät ovat tiistaina 21. kesäkuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat