Prinssi William viettää syntymäpäiväänsä – tiesitkö nämä 35 erikoista faktaa hänestä?

Britannian tuleva kuningas, prinssi William täyttää tänään 35 vuotta.

Cambridgen herttua prinssi William täyttää tänään 35 vuotta. Tuleva kuningas on elänyt julkisuuden valokeilassa koko elämänsä, joten lehdistö on saanut tietoonsa pienimmätkin yksityiskohdat hänen elämänkäänteistään. Brittiläinen Hello! -lehti kokosi 35 erikoista faktaa prinssin elämästä.

1. Yliopiston jälkeen William harjoitteli Sandhurstin armeijakoulussa.

2. Vuonna 2000, prinssi vietti kymmenen viikkoa Chilessä. Hän nukkui ulkona, tanssi salsaa kyläläisten kanssa ja jahtasi harvinaista peuraa. Myös tuleva vaimo Kate Middleton vietti aikaa samassa paikassa vain muutama kuukausi myöhemmin.

3. Hän tuli maailmaan 21 kesäkuuta vuonna 1982 St Maryn sairaalassa Lontoossa, jossa kolme vuosikymmentä myöhemmin syntyivät myös hänen omat lapsensa.

4. Astrologian mukaan kesäpäivänseisauksena syntyneet lapset joutuvat nopeasti taian lumon alle. Tämä tarkoittaa sitä, että he usein laittavat energiansa ja kykynsä suuremman hyvän tarkoitukseen. Williamin horoskooppimekki on rapu.

5. William teki ensimmäisen ison ulkomaanmatkansa ollessaan vain yhdeksän kuukauden ikäinen. Hän matkusti tuolloin vanhempiensa kanssa Australiaan ja Uuteen Seelantiin vuonna 1993.

6. Prissi valmistui St Andrewsin yliopistosta Skotlantista, jossa hän opiskeli maantiedettä pääaineena.

7. Vuonna 2008, hän liittyi kuninkaallisiin ilmavoimiin.

8. Herttuatar pariskunta asuu Kensingtonin linnassa olevassa asunnossa. Asunnossa on neljä kerrosta ja se kuului aikoinaan kuningattaren nuoremmalle sisarelle, prinsessa Margaretalle.

9. Prinssi rakastaa surffausta.

10. Hän paljastaa nukkuneensa vain 30 minuuttia häitä edeltävänä yönä. Hän oli yötä isänsä luona, jonka edessä oli joukko ihmisiä juhlimassa ja laulamassa koko yön. Prinssi myös kertoi olleensa jännittynyt häistä, joten unet jäivät vähäisiksi.

11. Heidän ensimmäinen tanssi avioparina oli Elton JohninYour song –klassikkokappale Ellie Gouldingin esittämänä.

12. William Arthur Philip Louis –nimestä tuli riitaa hänen vanhempiensa välillä. Diana halusi etunimeksi Williamin, kun taas Charles olisi toivonut mieluummin Arthuria ensimmäiseksi valinnaksi.

13. William seuraa äitinsä jalanjälkiä tehdessään hyväntekeväisyystyötä kodittomien ihmisten hyväksi. Hän jopa nukkui yön Lontoon kaduilla hahmottaakseen kodittomien vaikean tilanteen.

14. William ja Kate ovat myös kovia tv-sarjojen katsojia. Heidän tiedetään seuraavan ainakin Game of Thrones –sarjaa, sekä australialaista saippuasarjaa nimeltään Neighbours.

15. William on Sukkanauharitarikunnan jäsen. Order of the Garter -ritarikunta on Englannin vanhin ja arvostetuin ritarikunta.

16. Hänen lempiherkkunsa on suklaakeksikakku. Kakussa käytetään keksejä ja tummaa suklaata. Myös parin häissä tarjottiin kyseistä kakkua.

17. Vuonna 1991 koulukaveri löi Williamia vahingossa golfmailalla päähän jättäen hänelle vieläkin näkyvän arven. William kutsuu tätä Harry Potter –arveksi.

18. William on kertonut olevansa isyyden myötä tunteellisempi kuin ennen.

19. William on Englannin jalkapalloliiton tukija. Hän kannattaa jalkapalloseura Aston Villaa, koska sillä on hieno historia ja hän halusi olla erilainen kuin muut kaverinsa.

20. Hän on kertonut päihittävänsä pikkuveljensä prinssi Harryn kädenväännössä mennen tullen.

21. Hän ei pidä mausteisesta ruuasta.

22. 13-vuotiaana hän oli ihastunut Cindy Crawfordiin. Diana kutsui supermallin heidän kotiinsa lounaalle Kensingtonin palatsiin, jotta William voisi tavata hänet.

23. Hän haaveili lapsena poliisin ammatista.

24. Hänen entiset kollegansa kuninkaallisista ilmavoimista ovat kertoneet tehneensä hauskoja piloja prinssin kustannuksella. He ovat kertoneet ostaneensa Katen ja Williamin häiden myötä tehtyjä tuotteita, kuten naamareita ja asentaneet niitä kaikkialle ilmavoimissa, jotta William näkisi naamansa kaikkialla työpaikallaan.

25. Parin Lupo-koira oli häälahja Katen veljeltä Jamesilta.

26. Williamin ja Katen häitä seurasi 24,5 miljoonaa ihmistä Britanniassa. Maailmanlaajuisesti häitä arvioitiin katsoneen jopa kaksi miljardia ihmistä.

27. He saivat häälahjaksi keinut, joihin on kaiverrettu heidän nimensä. Parin lapset on kuvattu keinumassa lahjoitetuissa keinuissa heidän maalaiskodissaan Norfolkissa.

28. Ennen esikoisen prinssi Georgen syntymää, prinssin kerrotaan lukeneen armeijahenkistä lastenhoito-opasta nimeltään Commando Dad.

29. Georgen syntymän jälkeen William rikkoi perinnettä ja ajoi tuoreen perheen itse autolla pois sairaalasta.

30. William jakaa rakkautensa helikoptereihin poikansa kanssa, jota hän on vienyt myös ilmailunäytöksiin.

31. Hän puhuu sujuvaa ranskaa ja on pitänyt kokonaisen puheen ranskaksi vuonna 2011.

32. Samana vuonna hän myös puhui muutamia sanoja maorin kielellä Uudessa Seelannissa sanoen “kia kaha”, jota tarkoittaa, ”olkaa vahvoja.”

33. Hänellä on ihailijoita jokapuolella. Näyttelijä Eva Longoria ja huippumalli Miranda Kerr ovat julkisesti myöntäneen ihastuksensa tulevaa kuningasta kohtaan.

34. William on vasenkätinen.

35. William antoi vaimolleen Dianan kuuluisan sormuksen kihlajaislahjaksi. Hän myös antoi äitinsä korvakorut, joista Kate teetti uudet versiot.

Lue myös:

    Uusimmat