Kokkisodasta tuttu Harri Syrjänen paljastaa vinkkinsä kasvisten grillaamiseen – näillä mausteilla onnistut parhaiten

Miten vähennät hiilijalanjälkeäsi? 9:05
Harri Syrjänen vieraili Huomenta Suomessa viime vuonna.

Harri Syrjänen suosittelee grillaamaan kasvikset vartaassa tai sellaisenaan.

Juhannuksena moni suosii herkullisia grilliruokia. Makkaroiden ja pihvien lisäksi grillissä on helppo kypsentää erilaisia kasviksia.

Kokkisota-ohjelmasta tuttu kokki Harri Syrjänen suosittelee grillaamaan fenkolia, paprikaa ja munakoisoa. Kasvisten valmistaminen on yksinkertaista eikä vaadi erityisiä niksejä.

– Hyvänmakuiselle kasvikselle riittää suola ja pippuri. Voi laittaa vähän sokeria, jotta saa korostettua makeutta. Oliiviöljyä päälle ja grillaus, ei siinä muuta.

Syrjäsen mukaan kasvikset voi grillata joko sellaisenaan tai pujottaa vartaaseen

– Vartaassa pitää olla saman kokoisia paloja, jotta ne kypsyvät tasaisesti, hän muistuttaa.

Kasvisten lisäksi Syrjänen grillaa mielellään portobello-sieniä.

– Ne voi ensin grillata, ja valmiit sienet voi sivellä kevyesti oliiviöljyllä ja balsamiviinietikalla.

Syrjänen on mukana Kokkisota-ohjelmassa, joka palaa Maikkarin syksyyn Sikke Sumarin johdolla. Kokkisota-keittiöitä lähtevät luotsaamaan tutut suosikkikokit Tommi Tuominen, Serko Rantanen, Kape Aihinen, Teemu Laurell ja Linnea Vihonen.

Kokkisota syksyllä MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat