Mitä tänään syötäisiin? -ohjelman Harri Syrjänen: "Syökää ne marjat sieltä pakastimesta nyt!"

Miten vähennät hiilijalanjälkeäsi? 9:05
Harri Syrjänen on vieraillut muun muassa Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Kokki Harri Syrjänen patistaa ihmisiä syömään reippaasti marjoja sekä tämänhetkisiä sesonkituotteita sitrushedelmiä.

Tammi-helmikuussa pohjoisella pallonpuoliskolla on talvi – eikä Suomessa silloin tunnetusti kasva mikään. Vitamiineja on kuitenkin saatava, ja kokki Harri Syrjäsen mukaan hyvä lähde tähän sijaitsee monella omassa pakastimessa.

– Ihmiset pakastavat innoissaan marjoja syksyllä, mutta niitä, kuten pakastettuja ja kuivattuja sieniäkin, jää usein käyttämättä. Syökää ne marjat sieltä pakastimesta nyt, Syrjänen kehottaa.

Syrjäsen mukaan fiksu ihminen tosin nauttii terveellisiä marjoja jokaisen aamiaisen yhteydessä jogurtin, myslin tai puuron kera.

– Mustikka on varmaan Suomen luonnon paras superfood, siinä on kaikki, mitä ihminen tarvitsee, Syrjänen sanoo.

Myös sitrushedelmille Syrjänen antaa korkeat pisteet. Appelsiinien ja veriappelsiinien sesonki on nyt parhaimmillaan.

– Appelsiineja käytetään Suomessa ruoanlaitossa liian vähän. Niitä voi kuitenkin loistavasti käyttää esimerkiksi salaateissa. Veriappelsiinista voi taas tehdä vaikkapa kastiketta jonkin linturuoan yhteyteen, Syrjänen vinkkaa.

Mitä tänään syötäisiin? uudistuu 1.3. alkaen. Maaliskuun ensimmäisestä perjantaista alkaen on perjantailähetyksien kesto 30 minuuttia ja esitysaika klo 18:30-19:00.

Mitä tänään syötäisiin? Perjantai nähdään MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa alkaen 1.3.

Lue myös:

    Uusimmat