Kokeneet vuokranantajat neuvovat: Näin teet vuokraustoiminnasta kannattavaa

Suomen Vuokranantajat ry kokosi yhteen konkarivuokranantajien vinkkejä siihen, miten jokainen vuokranantaja voi tehdä vuokraustoiminnastaan entistä kannattavampaa.

Haluatko kehittyä vuokranantajana? Lue kokeneiden vuokranantajien neuvot siihen, miten teet toiminnastasi vieläkin kannattavampaa.

Aseta tavoite vuokraustoiminnallesi

Tavoitteena voi olla esimerkiksi lisäeläketurvan hankkiminen tai merkittävämpi vaurastuminen kymmenen vuoden tähtäimellä.

Valitse tavoitettasi tukeva strategia

Vuokranantajilla on hyvin erilaisia strategioita. Tarkasti mietitty ja rajattu strategia helpottaa esimerkiksi ostopäätöksen tai vuokralaisvalinnan tekemistä.

Hanki tietoa asuntomarkkinoista

Pidä mielessä, että vuokramarkkinoista uutisoidaan usein pääkaupunkiseudun näkökulmasta. Tutustu valtakunnallisiin asuntojen vuokra -ja hintatilastoihin, käy asuntonäytöissä ja ole yhteydessä isännöitsijöihin.

Laske itsellesi tuottotavoite

Menestyvä vuokranantaja tekee päätöksensä perustuen numeroihin eikä tunteeseen. Vuokranantajan kannattaa luoda oma tuottotavoitteensa ja noudattaa sitä johdonmukaisesti jokaisen asunnon kohdalla.

Muodosta hyvä pankkisuhde

Löydä pankki ja pankkivirkailija, jotka ymmärtävät vuokrausta ja asuntosijoittamista.

Verkostoidu aktiivisesti

Osallistu tilaisuuksiin, joissa pääset keskustelemaan toisten vuokranantajien kanssa. Verkostoitumalla saat arvokkaita käytännön vinkkejä. Yritä saada äänesi kuuluville myös taloyhtiöiden hallituksissa.

Suhtaudu vuokralaiseen asiakkaana

Vuokraus on kuin sivutyö, josta saa palkan vuokratuoton muodossa. Vuokranantaja valitsee siis itse oman palkanmaksajansa. Hyvä liiketoiminta perustuu hyvälle ja toimivalle vuokrasuhteelle. Pidä aktiivisesti yhteyttä vuokralaiseesi koko vuokrasuhteen ajan.

Tee vuokrasopimus huolellisesti

Joka kolmannesta vuokrasopimuksesta puuttuu vuokrankorotusehto. Myös muista tärkeistä ehdoista, kuten vakuudesta unohdetaan usein sopia. Kirjallinen sopiminen ehkäisee konfliktitilanteita. Sopimuksessa voidaan sopia esimerkiksi tupakoinnista, lemmikkieläimistä, vesimaksusta, muuttopäivästä, jälleenvuokrauksesta ja vuokralaisen kotivakuutuksesta.

Varaudu riskeihin

Varaudu riskeihin kuten heikentyvään markkinatilanteeseen, tuleviin remontteihin ja velkavipua hyödyntäessäsi myös korkotason nousuun. Tarkista jokaisen vuokralaisehdokkaan luottotiedot.

Hyödynnä verovähennykset

Vuokratulo on vuokranantajalle pääomatuloa, josta vuokranantajalla on oikeus tehdä erilaisia vähennyksiä. Ota selvää vähennyskelpoisista kuluistasi ja vähennä myös pieneltä tuntuvat kulut verotuksessa.

LUE MYÖS:

Lisää asuntoasioita Jokakodin Facebookissa: Tykkää nyt!


MTV3/Jokakoti.fi

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja