Mainos

Kokeilussa jykevä Suomi-puhelin – erottuu massasta

Jos tällä hetkellä haluaa taskuunsa uuden Suomessa suunnitellun sekä myös valmistetun puhelimen ei vaihtoehtoja ole kuin yksi: Bittium Tough Mobile.

Tough Mobile ei ole millään tavalla kevyt tai edes kompakti. Kyse on hyvin järeästä älypuhelimesta: mitat ovat 141 x 75,5 x 13,5 millimetriä ja paino 180 grammaa. Paksuutta Tough Mobilella on siis jopa tuplasti markkinoiden ohuimpiin älypuhelimiin verrattuna.

Suuri koko tuo kuitenkin samalla kestävyyttä. Tough Mobilen rakenteen pitäisi kestää hyvin iskuja MIL-STD810-G-standardoidusti, minkä lisäksi puhelin on IP67-sertifioituna myös pölyn- ja vedenkestävä.

Tough Mobilen muotokieli on neutraali, jopa mitäänsanomaton. Koruton, voisi joku sanoa. Asiansa ajavakin on sopiva määritelmä. Puhelimen näytön koko on viisi tuumaa ja pikseleitä se tarjoaa 1920×1080. Näyttö ei ole mitenkään erikoinen laadultaan. Sama koskee kameroiden kuvanlaatua.

Ulkoisesti ainoa merkittävä erikoisuus suuren koon ja kolhon olemuksen ohella Tough Mobilessa on oman maun mukaan ohjelmoitavissa oleva lisäpainike puhelimen vasemmalla reunalla.

Pieni oma erikoisuutensa on myös, että Tough Mobilesta löytyy jopa neljä mikrofonia. Näin puheluäänen pitäisi taltioitua selvästi äänekkäämmissäkin ympäristöissä.

Tough Mobilen tavoittelemilla viranomaismarkkinoilla korkea tietoturvan taso on tärkeää, mutta yksityiskäyttäjältä nämä asiat menevät helposti ohi.

Ohjelmistopuolella peruskäyttäjän näkökulmasta Tough Mobile ei tarjoakaan lähinnä kuin vakio-Androidin ilman ylimääräisiä kommervenkkejä. Ainakin toistaiseksi Tough Mobilessa käytössä on Androidista 5.1.1 Lollipop -versio. Tarkkaa tietoa mahdollisesta tulevasta versiopäivityksestä ei ole.

Järjestelmäpiirinä Tough Mobilessa on Qualcommin Snapdragon 801, joka nyt on jo pari sukupolvea vanha. Lisäksi mukana on kaksi gigatavua RAM-muistia sekä 16 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, jota voi laajentaa microSD-kortilla. Lisää Tough Mobilen tietoturvaominaisuuksista sekä viranomaiskäyttöön suuntautumisesta toisessa artikkelissamme.

Yksityishenkilölle Bittium Tough Mobilen hankkimista voi perustella jos haluaa ensisijaisesti kestävän älypuhelimen, mutta muiden ominaisuuksien kuten näytön tai kameroiden laadulla ei ole niin suurta väliä. Lisäksi Tough Mobile ainakin erottuu nykypuhelinten massasta. Tämä puhelin huomataan erikoisuutena. Ja Suomessa suunnitelluksi ja kootuksi puhelimeksi Tough Mobile on tämän hetken ainoa vaihtoehto.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.