Kojonkoski: Larinto on Suomen uusi mäkihuippu

Norjan mäkihypyn päävalmentajan Mika Kojonkosken mielestä uusi suomalainen mäkihyppytähti nousi esille kesä-GP:llä.

- Suomella on uusi, nuori huippukaveri tulossa kansainväliselle huipulle: Ville Larinto. Myös muutama muu on näyttänyt yksittäisten hyppyjen osalla sellaista suoritustasoa, joka on ihan häikäisevä, Kojonkoski sanoi MTV3:lle.

18-vuotias Larinto sijoittui kesä-GP-kiertueen finaalissa Tshekin Liberecissä kuudenneksi.

Kojonkoski uskoo suomalaiseen mäkihyppyyn alkavalla kaudella, vaikka Janne Ahonen on lopettanut uransa, Janne Happonen on sivussa reisiluumurtuman takia ja Hiihtoliiton huonon taloustilanteen takia mäkimaajoukkueen henkilöresursseja on leikattu.

- Asiat ovat menneet huonoon suuntaan. Hiihtoliiton talous vaikuttaa suoranaisesti maajoukkuetoimintaan. Nyt ollaan varsinkin talouden osalta niin syvällä, että tässä täytyy olla uuden alku. Olen koko ajan korostanut sitä, että harjoituskulttuuri on paljon syvemmällä kuin mihin Hiihtoliiton talousvaikeudet pääsevät käsiksi. Siellä on suomalaisen mäkihypyn vahvuus. Se ei perustu tuulivirtauksiin tai hetkelliseen varustekikkailuun. Se perustuu kovaan työhön ja hyvään tietämykseen, joka lähtee 1980-luvulta alkaen, Kojonkoski sanoi MTV3:lle.

Ensi talven MM-mitalit jaetaan helmikuussa Liberecissä.

- Janne Ahonen on siirtynyt sivuun. Nyt on muiden kavereiden aika ottaa vastuu. Se ei ole mikään mahdottomuus, että suomalainen mäkihyppy ottaa mitalin Liberecissä, Kojonkoski sanoi.

Teksti: Jani Merimaa, haastattelu: Petri Hänninen.

(MTV3)

(Tulosruutu 14.11.2008)

Lue myös:

    Uusimmat