Mainos

Koivisto kertoi viimeisessä MTV:lle antamassaan haastattelussa rakkaasta harrastuksestaan pilke silmäkulmassa

Perjantai-iltana kuollut presidentti Mauno Koivisto puhui viimeisessä MTV:lle antamassaan haastattelussa rakkaasta harrastuksestaan, lentopallosta.

MTV tapasi presidentti Mauno Koiviston Helsingissä, Pasilan Urheiluhallissa 5. helmikuuta 2015. Tuolloin paikalla oteltiin lentopallon Suomen mestaruuksista veteraanien sarjassa.

Lentopallopiireissä aktiivina tunnettu ja Sikariporras-nimisessä lentopalloseurassa myöhemmälläkin iällä vaikuttanut Koivisto seurasi pelejä sivusta yhdessä puolisonsa Tellervo Koiviston kanssa.

Presidentti vitsaili sivuun jäämisestään ja muisteli viimeisiä pelejään hyväntuulisena.

– Viimeiset kokemukseni (pelikentältä) olivat sillä tavalla vähän masentavia. Ryhdyin lukemaan vastapuolen peliä ja totesin aika pian, että siellä oli levitetty sanaa, että minun suuntaani ei pahaa palloa heitetä. Nyt on parempi kun minä jään tähän, presidentti naurahti.

"Ei tennistä voisi enää ajatellakaan"

Koivisto on kertonut aloittaneensa lajin parissa sodan keskellä vuonna 1943.

– Jostain merkillisestä syystä vuonna 1943, kun joukko-osastomme oli niin sanotusti levossa, joku tuli Helsingistä. Oli pallo, ja sanottiin, että nyt on tällainen juttu, josta emme useimmat varmaan ole kuulleetkaan. Siitä sitten innostuttiin kovasti, Koivisto kommentoi MTV Uutisille vuonna 2011.

Vielä eläkepäivinäänkin harrastamista jatkanut Koivisto kahmi peliuransa aikana muun muassa tukun lentopallon veteraanisarjan Suomen mestaruuksia. Koiviston itsensä mukaan kiinnostus lajiin säilyi sen elävyyden ja pelaajaystävällisyyden johdosta. 

– Säännöt ovat antaneet mahdollisuuden myös vähemmän taitaville ja ehtiville pelaajille. Se on osallistujille ystävällinen peli, mutta myös katsojille.

– Se on oikeastaan ainoa pallopeli, joka on ollut ikääntyneellekin mahdollinen. Ei tennistä voisi enää ajatella puhumattakaan sitten koripallosta, Koivisto naurahti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.