Koiranpeti puhtaaksi – näin poistat hajut lemmikkisi sängystä

Eläinten viikon kunniaksi on aika raikastaa lemmikkisi petipaikka.

Vaikka kohtelisit koiraasi kuin lasta, se haisee silti kuin eläin. Jos lemmikkisi peti saa kodin haisemaan kenneliltä, on aika tehdä asialle jotain.

Jos koirasi sänky on liian iso pesukoneessa pestäväksi tai olet huolissasi siitä, että se menee pilalle pesukoneessa, kokeile seuraavia vinkkejä.

Tarvitset:

*etikkaa

* mietoa pesuainetta

Tee näin:

1. Poista sängynpäällinen. Jos mahdollista, ota sängynpäällinen pois ja pese se normaalisti pesukoneessa.

2. Laita sänky kylpyammeeseen. Laita sänky – tai vain sisustyyny – kylpyammeeseen. Täytä amme kuumalla vedellä ja lisää pieni määrä mietoa pesuainetta ja 0,6 desilitraa etikkaa. Vinkki: Jos sänky haisee todella pahalta, laita etikkaa 1,2 desilitraa.

3. Liota sänkyä. Upota sänky veden alle ja anna liota 10–15 minuuttia.

Ehkäise tulevat hajut

Ehkäise lemmikkisi pedin tulevat hajut suihkuttamalla siihen päivittäin seosta, josta puolet on vettä ja puolet etikkaa.

4. Huuhtele saippua pois. Valuta ammeessa saippuavesi pois, mutta jätä sänky ammeeseen. Täytä amme uudelleen lämpimällä, puhtaalla vedellä. Purista tyynystä saippuavesi pois.

5. Kuivaa sänky kokonaan. Valuta ammeesta taas vesi pois ja ota märkä sänky pois. Laita se pyyhkeiden päälle kuivumaan. Vinkki: Jos otit päällisen pois, laita se takaisin vasta, kun sisätyyny on kokonaan kuivunut.

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat