Mainos

Koiramäki ja Kalevala toivat Kunnakselle valtionpalkinnon

Kirjailija Mauri Kunnas sai tänään tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon elämäntyöstään. Kunnaksen kiitellään tuoneen poikkeuksellisella tavalla historian lastenhuoneisiin ja päiväkoteihin.

Opetusministeri Krista Kiuru luovutti kaksi tiedonjulkistamispalkintoa elämäntyöstä. Toisen palkinnon sai professori ja psykiatrian erikoislääkäri Matti O. Huttunen. Hänet palkittiin mielenterveystyön ja psykiatrian alalla tehdystä tiedonjulkistamistyöstä.

Elämäntyöpalkinnot ovat suuruudeltaan 20 000 euroa.

Kirjailija Mauri Kunnaksen kiitellään tutustuttaneen pienet lukijat ja kuuntelijat myös kirjallisuutemme avainteoksiin Kalevalaan ja Seitsemään veljekseen. Suomen historian lisäksi Mauri Kunnas on vienyt lapset ja heidän vanhempansa niin villiin länteen Puhveli-Billin kanssa kuin ritarimaailmaan kuningas Artturin seurassa.

Yhteisissä lukuhetkissä on päästy myös matkalle avaruuteen ja saatu tutustua, miten sanomalehteä tehdään sekä mitä kaikkea voi yöllä tapahtua.

Palkintoperusteiden mukaan Kunnas arvostaa lukijoitaan. Hän tekee perusteellista taustatyötä ja kuvituksen yksityiskohtia myöten kaikki on tarkistettua. Lopputuloksesta huokuu perehtyneisyys ja voimakas oma kiinnostus aiheeseen, erityisesti kansanperinteeseen ja historiaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.