Koira pudotti lentokoneen Yhdysvalloissa – 90-vuotias pilotti kuoli

Hävittäjä Ruotsin yllä – uskomatonta videokuvaa lennosta 2:55
Uskomattoman vakaata videokuvaa hävittäjästä Ruotsin yllä.

90-vuotias yhdysvaltalaismies kuoli vuonna 2017 pienkoneen rysähdettyä maissipeltoon. Nyt on käynyt ilmi, että traagisen onnettomuuden saattoi aiheuttaa miehen koira, joka oli mukana lennolla.

90-vuotias Jerry Naylor kuoli pienkoneen pudottua maahan maaseudulla Yhdysvaltain Iowassa vuonna 2017. Hiljattain julkaistun National Transportation Safety Boardin raportin mukaan mies menetti koneen hallinnan ilmeisesti siksi, että kyydissä ollut lemmikkikoira häiritsi ohjaamista lennon aikana. Asiasta uutisoi muun muassa The Drive -sivusto.

Pitkän kokemuksen omaava Naylor lensi yksimoottorista lentokonetta, kun se putosi maissipeltoon lähellä Monticellon lentokenttää Iowan itäosassa. The Driven mukaan mies lenteli koneella muutaman kerran viikossa. Hän oli lentänyt koneilla 72 vuotta, aina toisen maailmansodan ajoilta vuodesta 1945.

Tutkijat ensin ymmällään

Onnettomuuden jälkeen alettiin tutkia sen syitä. Miehen verenkuvassa ei näkynyt merkkejä alkoholista tai huumeista, joten päihtymys oli poissuljettu vaihtoehto. Naylorilla ei myöskään ollut terveysongelmia.

NTSB tarkasteli myös koneen lentotietoja ja moottorin teknisiä arvoja. Tutkijat eivät kuitenkaan löytäneet yhteyttä koneen tapahtumatallentimen, niin sanotun mustan laatikon tietojen ja koneen toimintahäiriön väliltä.

Koira saattoi häiritä lentäjää

Sitten huomiota kiinnitettiin Naylorin koiraan, 34-kiloiseen labradoodle Jasmineen. Naylorin pojan mukaan koira oli ”isän suosikkimatkakumppani”. Ensimmäiset onnettomuusraportit kertovat, että pelastustyöntekijät olivat nähneet Jasminen juoksevan pellolla onnettomuuden jälkeen ja napanneet sen kiinni.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Raportissa lukee The Drive -sivuston mukaan seuraavaa: ”Lentäjä päätti lentää niin, että kyydissä hänen kaksipaikkaisessa pienkoneessaan oli iso koira. Koira on todennäköisesti koskenut lentokoneen ohjaimiin laskeutumisen aikana, minkä vuoksi lentäjä menetti lentokoneen hallinnan."

The Driven tietojen mukaan Naylor oli hiljattain ennen onnettomuutta asentanut koneeseen vanerista tehdyn esteen, jonka oli tarkoitus estää koiraa sähläämästä peräsimen jalkapolkimen kanssa kesken lennon. Lopulta todettiin, että koira oli vahingossa koskenut joko siivekeohjaukseen tai vakauden säätimiin laskeutumisen aikana, minkä vuoksi kone riistäytyi Naylorin hallinnasta. 

Lue myös:

    Uusimmat