Nämä suomalaispariskunnat lähtevät pelastamaan suhdettaan parinvaihdolla

Nämä neljä pariskuntaa haluavat selvittää, voiko uuden varapuolison kanssa löytää itsestään ja omasta parisuhteestaan jotakin uutta.

Uudessa Vieraissa-sarjassa pariskunnat ovat ajautuneet ongelmiin ja ovat valmiita tarttumaan haasteeseen pelastaakseen parisuhteensa. Liv-kanavalla maaliskuussa alkavassa sarjassa kaksi pariskuntaa vaihtaa keskenään puolisoita. He jättävät hetkeksi oman puolisonsa ja muuttavat asumaan uuteen yhteiseen asuntoon heille täysin vieraan ihmisen kanssa.

Vieraissa-sarjassa tutkitaan, voiko pahasti solmuuntuneen parisuhteen pelastaa käymällä "vieraissa" vai käykö niin, että ruoho on sittenkin vihreämpää aidan toisella puolella? Sarja perustuu Seven Year Switch -formaattiin, jota on esitetty muun muassa Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa.

Pariskuntien tukena ja apuna ohjelmassa toimivat terapeutit Heidi Valasti ja Kalle Partanen.Ohjelman juontaa Elina Kottonen.

Kati ja Henry

Kati, 26, ja Henry, 32, asuvat espoossa ja ovat pienen tytön vanhempia. Arki pyörii paljon lapsen ympärillä, mutta Kati toivoo, että pariskunta kokisi olevansa muutakin kuin vain äiti ja isä. Hän haluaisi, että Henry näkisi hänet myös naisena eikä vain äitinä. Kati kaipaisi Henryltä enemmän läheisyyttä, syvempiä keskusteluja sekä enemmän huomiota, sillä hän kärsii jätetyksi tulemisen pelosta ja mustasukkaisuudesta. Katin mielestä heidän parisuhteessaan on paljonkin asioita, joita pitäisi parantaa, kun taas Henryn mielestä kaikki on aika hyvin – jos vain lopetettaisiin samojen asioiden ja riitojen jauhaminen päivästä toiseen.

Nita ja Harri

Nita, 32, ja Harri, 36, tapasivat toisensa viisi vuotta sitten autourheilun parissa. Kuukauden seurustelun jälkeen Nita muuttikin jo Harrin luo asumaan, ja pariskunta aloitti uusperhearjen. Nitan ja Harrin ongelmana parisuhteessa on kommunikointi. Tilanne on mennyt niin pahaksi, että puhumisen puute uhkaa tuhota koko parisuhteen. Kaikesta tulee herkästi riitaa, ja Nita ja Harri ovatkin oppineet taitaviksi toistensa ärsyttäjiksi. Vanhat riidat jäävät puhumatta, ja niitä kaivetaan esiin aina sopivan paikan tullen. Riitojen jälkeen molemmat mököttävät, ja jääräpäisyydessään kumpikaan ei anna periksi. Seksi on molemmille tärkeää, ja se onkin osa-alue, joka suhteessa toimii kaikkein parhaiten. Pariskunnan riidat ovat raastavia, eikä kumpikaan jaksaisi enää tapella.

Niko ja Tiina

Tiinan, 28, ja Nikon, 33, ensitapaaminen oli maaginen ja se jatkui pitkälle yöhön. Kummastakin tuntui heti, että he olisivat tunteneet toisensa aina. Pari alkoi seurustella ja naimisiin mentiin samana vuonna. Matkan varrella on hankittu yhteinen koti ja perheeseen on syntynyt lapsi. Nyt pariskunta on hiljakseen etääntynyt toisistaan. Tiina ja Niko ovat jo kertaalleen muuttaneet erilleen, mutta palasivat takaisin yhteen. Syvempi yhteys pariskunnan välillä on kuitenkin kadonnut. Lisäongelmia tuottaa se, ettei Tiina luota Nikoon. Tiina kokee Nikon saamattomaksi, ja se on alkanut häiritä heitä kumpaakin. Myös seksi on pariskunnalle ongelma. Parin seksuaalisuus on hiipumassa, ja Niko arvelee, että Tiina on pian valmis lähtemään parisuhteesta.

Riikka ja Timo

Riikka, 32, ja Timo, 34, tapasivat toisensa ravintolassa ja yhteinen sävel löytyi heti. Tällä hetkellä Riikan ja Timon parisuhde kärsii yhteisen ajan puutteesta kuormittavan arjen keskellä. Timo ja Riikka tekevät kaiken yhdessä, mutta täysin yhteistä aikaa heillä ei ole, kun arjen pyörittäminen erityislapsen kanssa vie molempien voimia. Riikasta tuntuu, että hän käyttää kaiken aikansa toisten tarpeiden täyttämiseen. Kuormittava asetelma on tehnyt Timosta stressaantuneen ja katkeran. Parilta puuttuvat yhteiset tavoitteet, ja ongelmia arjessa aiheuttavat vastakkaiset lastenkasvatusperiaatteet. Timo toivoo, että lapset oppisivat hieman itsenäisemmiksi, mutta Riikka ei pysty rentoutumaan vaikka saisikin lapsivapaata aikaa. Parilla on takanaan 15 yhteistä vuotta, mutta nyt heistä tuntuu, että suhde on tullut tiensä päähän.

Lue myös:

    Uusimmat