Kohua herättäneen "kouluampumispelin" julkaisu peruttiin – Valve syyttää kehittäjää trolliksi

0:49

Yhdysvalloissa ollaan raivostuttu uuden kouluampumista simuloivan pelin julkaisusta. Nyt julkaisualustan omistava Valve on ilmoittanut, että Active Shooter -peliä ei julkaista, sillä sen kehittäjällä on historiaa huonosta käytöksestä, kertovat BBC ja Vox.

Mistä pelissä on kyse? Katso yllä oleva video!

Active Shooter-pelissä tarkoituksena on simuloida kouluampumista. Pelin on kehittänyt Revived Games, ja sen julkaisijana on venäläisyhtiö Acid. Peli oli tarkoitus julkaista videopelialusta Steamissa, jonka Valve omistaa, 6. kesäkuuta.

Nyt julkaisu on kuitenkin peruttu laajojen protestien jälkeen.

Active Shooter sai valtavasti kritiikkiä aseita vastustavilta järjestöiltä sekä helmikuisen Floridan kouluampumisen uhreilta. Peliä ja sen julkaisua kuvailtiin "ällöttäväksi" ja "anteeksiantamattomaksi". Myös viranomaistahot ja poliitikot ilmaisivat huolensa pelin julkaisusta.

Vielä tiistaina noin 34 000 ihmistä oli allekirjoittanut vetoomuksen, jossa vaadittiin Valvea estämään pelin julkaisu. Torstaiaamuun mennessä vetoomus oli kerännyt jo 230 000 allekirjoitusta.

Valve kutsuu kehittäjää ja suunnittelijaa trolliksi

Nyt Valve on ilmoittanut tiedotusvälineille, että se on ryhtynyt toimiin pelin osalta. Valven mukaan pelin kehittäjänä ja julkaisijana on Ata Berdiyev, joka poistettiin Steamista jo viime syksynä. Nyt mies oli palannut uusien yritysten alla.

– Ata on trolli, jolla on historiaa asiakkaiden hyväksikäytöistä, tekijänoikeudella suojatun materiaalin julkaisusta ja käyttäjäarvioiden manipuloinnista, Valve ilmoittaa lausunnossaan.

Valve kertoo, ettei se halua tehdä yhteistyötä sellaisten ihmisten kanssa, jotka toimivat näin Valvea ja sen asiakkaita kohtaan. Active Shooterin julkaisu on nyt hyllytetty.

Valven mukaan tulevaisuudessa on tarkoitus käydä vielä laajempaa keskustelua Steam-palvelun sisällöstä.

Active Shooterissa oli mahdollista valita joko poliisin tai kouluampujan roolin välillä. Aiemmin pelin julkaisija Acid oli kertonut tiedotusvälineille harkinneensa kritiikin takia, julkaiseeko se sittenkään peliä niin, että siinä voi valita olevansa ampujan roolissa.

Lähteet: BBCVox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja