Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta: Suomesta ei saa tulla olutkulttuurin takapajulaa

Suomen vanhin olutseura, Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta toivoo, ettei Suomesta tule olutkulttuurin takapajulaa.

Kohtuullisia juomatapoja vaaliva, vuonna 1978 perustettu, Ilmari Kiannon Perinneyhdistys K.H.P.V. ry eli Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta kertoo tiedotteessaan olevansa suorastaan tyrmistynyt muun muassa eräiden ministereiden ja kansanedustajien palavasta halusta palauttaa keskioluen myynti pelkästään Alkon myymälöihin.

– Puuttumatta sen enempää asiasta käytävään ajankohtaiseen keskusteluun K.H.P.V. on oppi-isänsä, kieltolain ankaran vastustajan, korpikirjailija Ilmari Kiannon kanssa ikään kuin samoilla linjoilla, perinneyhdistyksestä kommentoidaan.

Ilmari Kiannon Perinneyhdistys K.H.P.V. ry, Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta, on perustettu 6.12.1978 Helsingissä. Kyseessä on Suomen vanhin toimiva olutseura.

– Olkaamme kerrankin aitoja eurooppalaisia ja pitäkäämme keskioluen myynti edelleen ruokakaupoissa. Ja kyllä niissä voisi vahvempia oluita ja myös viinejä myydä, seura toteaa kannanotossaan.

Alkoholilakiin luvassa tiukennuksia

Sosiaali- ja terveysministeriön ehdotus uudesta alkoholilaista on herättänyt viime päivinä runsaasti keskustelua. Alkoholilain uudistuksen päätavoitteena on vähentää alkoholista johtuvia haittoja. Ministeriö ehdottaa alkoholilakiin tiukennuksia muun muassa veronkorotuksien ja promillerajalaskun muodossa. Tiukennuksia on vastustanut julkisesti muun muassa Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto.

– Ilmeisesti hallitus on jälleen korottamassa mietojen alkoholijuomien veroa enemmän kuin väkevien. Hallituksen politiikka on hyvin ristiriitaista, kun toisaalta ehdotetaan miedon keskioluen laimentamista ja siirtämistä Alkoon, mutta veroratkaisuilla suositaan väkeviä juomia. Valtaosassa EU-maita alkoholivero painottuu väkeviin alkoholijuomiin. Tämäkö on meillä sitä vastuullista alkoholipolitiikkaa? Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Elina Ussa ihmetteli liiton tiedotteessa elokuussa.

Lisää aiheesta MTV3 Uutisten sivuilla:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja