Kodin joulukalenteri: Näin selviät ostosreissusta lasten kanssa

Aiotko lähteä lasten kanssa viime hetken jouluostoksille? Kodin joulukalenterin kuudestoista luukku neuvoo, miten selviätte touhusta helposti.

Etukäteen

– Tee jo etukäteen ostoslista. Listaa vähintään henkilöt, joille aiot ostaa lahjat. Jos haet jotain tiettyä tavaraa, selvitä jo etukäteen Internetistä tai puhelimitse missä tuotetta on saatavilla.

– Varaudu siihen, että shoppailu ei ole yhtä tehokasta lasten kanssa kuin yksin tehtynä.

– Joulun lähestyessä kaupoilla on lähes jatkuvasti ruuhkaa, mutta mikäli mahdollista, yritä välttää pahimpia ruuhkapiikkejä.

–Yritä sijoittaa ostosreissun ajankohta siten, etteivät lapsen päivärutiinit rikkoudu pahasti.

– Varaa mukaan juotavaa ja jotain pientä evästä.

– Lupaa lapsellesi jotain pientä kivaa ostosreissun päätteeksi. Voitte esimerkiksi mennä pirtelölle tai käydä vuokraamassa elokuvan. Näin lapsella on jotain mitä odottaa ja minkä avulla jaksaa.

Ostoksilla

– Keksi lapsellesi pelejä, joita hän voi pelata ostosreissun ajan. Aihe voi olla esimerkiksi: "Kuinka monta tonttukoristetta näet 15 minuutin aikana?" Isommat lapset taas osallistuvat mielellään päätöksentekoon. Kysy siis lapsesi mielipidettä, kun pohdit lahjavalintasi väriä.

– Kysele lapselta tasaisin väliajoin tarvitseeko hänen päästä vessaan. Näin on epätodennäköisempää, että vessahätä iskee juuri, kun jonotatte pitkässä kassajonossa.

– Anna lapselle tehtäväksi pitää huolta ostoslistasta. Anna lapsen vetää siihen viivoja sitä mukaa kun saatte ostoksia tehtyä, näin hänellä on jotain mielenkiintoista tekemistä.

– Älä osta lapselle leluja, jos kauppareissun tarkoitus on hoitaa jouluostokset. Kieltäydy siis johdonmukaisesti ostamasta lapselle tavaroita, joita hän luultavasti alkaa pyytää itselleen. Jos olet luvannut lapselle jotain kivaa ostosreissun päätteeksi, muistuta häntä siitä.

– Pidä huoli, että lapsellasi ei ole liian kuuma, ja että hänellä on juotavaa saatavilla.

– Kehu lastasi ja kerro hänelle, miten hienosti hän pärjää.

MTV3

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat