Kodin johtokaaos vihdoinkin hallintaan näillä vinkeillä

Sähköjohdot ovat pieni, mutta sitäkin kiusallisempi vaiva siivotessa. Näillä vinkeillä saat ne kätevästi kasaan.

Sähkölaitteita on suomalaiskodeissa pilvin pimein ja tarjolla on aina vain hienompia ja parempia laitteita. Kotia siivotessa piuhojen määrä ärsyttää joka kerta – kokosimme yhteen vinkit elektroniikkakaaoksen helpottamiseksi.

1. Pyykkipojalla piuhat yhteen

Kun et käytä laitetta, kierrä piuha kätesi ympärille ja kiinnitä se pussinsulkijalla tai pyykkipojalla siistiksi nipuksi. Näin säästät myös sähköä, kun et pidä laitteita turhaa valmiustilassa.

2. Johdot nippuun tai listoihin kiinni

Hyvinvarusteuissa kodinliikkeissä on useita tarvikkeita, joiden avulla johdot voi kiinnittää listoihin tai piilottaa yhden, suuremman putken sisään. Jos kodistasi löytyy muoviputkea, leikkaa sen yksi sivu auki ja asettele kaikki johdot kulkemaan sen sisään.

Nitojan tapaisella sinkiläpistoolilla kiinnität pienjännitejohtoa helposti kiinni seinään. Rautakaupasta löytyy myös naulattavia tai ruuvattavia pidikkeitä, jotka voit piilotella listojen yläpuolelle.

3. Aika päivittää elektroniikkaa? Luota langattomaan

Langaton tekniikka helpottaa siivoojan piuhahelvettiä. Esimerkiksi kaiuttimia ja valaisimia on mahdollista saada langattomina.

4. Turhat piuhat kierrätykseen

Nykyään jokaisen vempeleen mukana saapuu jos jonkinmoista piuhaa, jolloin kodin laatikot voivat olla täynnä turhaa tavaraa.

Käy säännöllisin väliajoin johdot ja kaapelit läpi ja kierrätä ne asianmukaisesti. Elektroniikkaromu on ongelmajätettä ja sitä ottaa vastaan ongelmajätekeräyspisteiden lisäksi osa elektroniikkaa myyvistä liikkeistä.

5. Järkeä elektroniikan osteluun

Nykyään uusikin elektroniikka vanhentuu nopeasti ja toimivaa tavaraa heitetään surutta menemään. Pohdi jokaisen ostoksen kohdalla, onko se aivan välttämätön. Jos sinun on kuitenkin ehdottomasti päivitettävä puhelimesi uuteen malliin joka vuosi, huolehdi, että entinen pääsee hyötykäyttöön.

Laita käyttämättömät laitteet myyntiin kirpputorille tai nettikirpputorille, lahjoita ne ystävälle, kierrätykseen tai vaikkapa hyväntekeväisyysjärjestölle, joka välittää hyväkuntoista tavaraa eteenpäin sitä tarvitseville. Esimerkiksi Hope-yhdistys vie lasten- ja kodintarvikkeita vähävaraisille suomalaisperheille.

Käy läpi myös kaappien varastot – käytättekö todella kaikkia laitteita, vai olisiko tyhjälle tilalle parempaa käyttöä?

(MTV–LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat