Kivut piinasivat Nella Pelkosta taitoluistelun MM-debyytissä – NHL-kaukalo teki tepposet suomalaisparille

Suomalaistaitoluistelija kaatui harjoituksissa, taisteli lyhytohjelmasta jatkoon ja joutui turvautumaan helpotuksiin vapaaohjelmassa.

Suomen Nella Pelkonen jäi 24:nneksi taitoluistelun MM-kilpailujen naisten yksinluistelussa. Tamperelaislukiolainen oli lyhytohjelmassa 21:s ja pääsi vapaaohjelmaan, mutta lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa sijoitus putosi vapaaohjelmassa kolme pykälää.

Pelkonen niputti ensimmäisissä MM-kilpailuissaan vaatimattomat yhteispisteet 145,45, mutta Suomen taitoluisteluliiton tiedotteen mukaan taustalla painoi loukkaantuminen.

Pelkonen loukkasi lonkkansa harjoituksissa jo ennen lyhytohjelmaa, josta hän taisteli jatkoon pistein 56,82. Suomalaisluistelija kaatui vapaaohjelmansa alun hyppy-yhdistelmässä ja joutui sen jälkeen turvautumaan helpotuksiin. Hän sai vapaaohjelmastaan 88,63 pistettä.

– Kivun kanssa on taisteltu nyt pari päivää, edes treenejä en ole voinut vetää kunnolla. Yleisö ja koko ilmapiiri täällä potkivat minua vapaaohjelmassa eteenpäin. Mutta tällaisten asioiden, loukkaantumisten kanssa pitää oppia jatkossakin toimimaan, Pelkonen kertoi tiedotteessa.

Japanin Kaori Sakamoto (222,96) voitti maailmanmestaruuden, Yhdysvaltojen Isabeau Levito (212,16) oli toinen ja Etelä-Korean Chaeyeon Kim (203,59) kolmas.

Turkkila ja Versluis kärkikymmenikössä

Suomalaisparit ovat kelpo asemissa perjantai-iltana Suomen aikaa alkaneessa jäätanssissa. Viime vuoden EM-pronssimitalistit Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ovat rytmitanssin jälkeen yhdeksäntenä pistein 75,89 ja MM-ensikertalaiset Yuka Orihara ja Juho Pirinen 17:ntenä pistein 68,66.

Molemmat suomalaisparit etenivät lauantai-iltana käytävään vapaatanssiin.

– Ohjelmassamme oli voimaa, ja kuitenkin polven jousto ja askeleet tulivat puhtaammin kuin aikaisemmin kaudella. Vaikeustasomme olivat nyt parhaimmat koko kaudella, ja myös laadullisesti tekemisemme tuntui tosi hyvältä, Turkkila ja Versluis summasivat tiedotteessa.

Pohjois-Amerikassa kaukalot ovat tunnetusti kapeampia kuin Euroopassa. Montrealin areenan NHL-kaukalo teki tepposet suomalaisille.

– Viimeisessä elementissämme, koreografisessa rytmisarjassa laita tuli vähän vastaan ja jouduimme tekemään tiukemman kurvin, ja siinä tuli pieni kauneusvirhe, mutta emme antaneet sen häiritä, Versluis avasi kiperää tilannetta.

Viime MM-kilpailuissa yhdeksänneksi sijoittunut suomalaispari lupailee vapaatanssiin hienoa neliminuuttista.

– Totta kai keskitymme vapaatanssissamme jokaiseen elementtiin, mutta tarkoitus on myös nauttia tuosta neliminuuttisesta, Turkkila kertoi.

Orihara ja Pirinen olivat innoissaan MM-debyytistään.

– Tuntuu uskomattomalta. Olemme onnellisia siitä, kuinka suoriuduimme, mutta itse asiassa olimme siitä jo ennakkoon varmoja. Hallittiin kaikki hyvin, tekemisemme oli kontrollissa, pari kertoi.

Yhdysvaltojen hallitsevat maailmanmestarit Madison Chock ja Evan Bates (90,08) johtavat rytmitanssin jälkeen. Italian Charlene Guignard ja Marco Fabbri (87,52) ovat toisena ja Kanadan Piper Gilles ja Paul Poirier (86,51) kolmantena.

Lue myös:

    Uusimmat