Mainos

Kiviniemi presidenttiehdokkuudesta: Muita nimiä mainittu useammin kuin omani

Presidentinvaalista on tulossa vanhempien valtiomiesten ja -naisten kilpailu, arvioi keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi. Hän vieraili tänään MTV3:n Huomenta Suomessa.

Kiviniemen mukaan presidentinvaaliehdokkaita näytetään nyt etsittävän päivänpolitiikan ulkopuolelta.

Keskustan oman väen kyselyissä esillä ovat olleet muun muassa Olli Rehn, Anneli Jäätteenmäki, Sirkka-Liisa Anttila, Seppo Kääriäinen ja Paavo Väyrynen.

– Esillä on ollut useita nimiä, jotka on mainittu useammin kuin omani. Myös keskustan sisällä haetaan nyt vanhempaa valtiomiestä tai -naista, sanoo Kiviniemi.

Sdp:n Paavo Lipposen ilmaisema halukkuus presidentintehtävää kohtaan on Kiviniemen mukaan hieno osoitus siitä, että pitkän linjan kokenut poliitikko näkee presidentin tehtävän kiinnostavana ja mieluisana.

"Hallitusohjelma toiveiden tynnyri"

Keskustan puheenjohtaja uumoilee, että puolueella on hyvät mahdollisuudet saada kannatuksensa nousuun, kun politiikanteko taas käynnistyy syksyllä.

Kiviniemen mukaan Kataisen hallitus haluaa keskittää ja eriarvoistaa. Keskusta sen sijaan kannattaisi vahvaa aluepolitiikkaa.

– Joka puolella Suomea tulisi olla mahdollisuus elää, asua ja yrittää.

Vellovia talousongelmia Kiviniemi kuvaa vakaviksi. Hänen mukaansa hallituksen tulisi varautua erilaisiin skenaarioihin nykyistä paremmin.

– Hallitusohjelma on toiveiden tynnyri. Kasvun eväät puuttuvat, sanoo Kiviniemi.

Hän myös kyseenalaistaa hallitusohjelman uskottavuuden ja penää toimia, jotka edistäisivät yritysten kasvua.

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että budjettinäkemykset eroavat jopa hallituksen sisällä. Pääministeri Jyrki Katainen olisi mahdollisesti valmis leikkaamaan lisää. Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen sen sijaan haluaisi pitää kiinni hallitusohjelmassa sovitusta.

– Ennen kaikkea pitäisi kohdistaa toimenpiteitä kasvun aikaansaamiseen ja huolehtia siitä, että meidän yritystoiminta on kunnossa, kommentoi Kiviniemi.

Keinoiksi Kiviniemi tarjoaa kannustinloukkujen purkamista ja yritysverotuksen alentamista, mikä kannustaisi uusien työpaikkojen luomiseen.

Katso keskustan puheenjohtajan Mari Kiviniemen haastattelu: (Huomenta Suomi 12.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.