Mainos

Kiviniemi: Kaikki kivet käännetään kuntauudistuksen kaatamiseksi

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi haluaa kuntauudistukseen laajempaa yhteistyötä. Kiviniemi sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa, että oppositio tulisi ottaa mukaan kuntien uudistuksien suunnitteluun.

Hän muistuttaa keskustan muiden hallituspuolueiden kanssa aloittaman kuntahankkeen saaneen paljon hyvää aikaan.

– Meillä on tehty viime vuosina kymmeniä kuntaliitoksia ja toisaalta perustettu muun muassa sosiaali- ja terveydenhuollon alalla yhteistyöalueita.

– Kyllä me teemme kaikkemme, että hallitus luopuisi tästä järjettömästä hankkeesta ja lähtisi puhtaalta pöydältä yhdessä kuntien ja myöskin opposition kanssa etsimään ratkaisuja ja tekemään uudistuksia.

Kuntauudistus jakaa vahvasti mielipiteitä hallituksen ja opposition kesken.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori ei usko, että kuntauudistus toteutuisi läpihuutojuttuna, vaikka Säätytalolla kesällä asiasta oltiinkin harvinaisen yksimielisiä.

– Se oli varmasti Säätytalon ylivoimaisesti yksimielisin porukka viime kesänä. Siellä tehtiin töitä pitkään ja hartaasti ja kiisteltiin monista asioita, mutta tästä ei riidelty. Meillä on yhä lähes liikuttavan suuri yksimielisyys niin sosiaalidemokraattien kuin muidenkin pienempien hallitusryhmienkin kanssa tämän uudistuksen välttämättömyydestä, Vapaavuori sanoi Huomenta Suomen Torstaikabinetissa.

(MTV3)

Katso keskustan puheenjohtajan Mari Kiviniemen haastattelu: (Huomenta Suomi 9.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.