Mainos

”Kiusatun ei pitäisi leikkiä uhria” – koulun jakama artikkeli sai vanhemmat repeämään raivosta

Vanhemmat raivostuivat koulun jaettua kiusattuja syyllistävän artikkelin Facebook-sivuillaan.

Australialaisella Brightonin poikakoululla on Understanding Boys -niminen Facebook-sivu, jolla jaetaan poikalasten vanhempien arkea helpottavia artikkeleita. Vastakaiku ei kuitenkaan ollut kovin hyvä, kun koulu jakoi "sinnikkyysvalmentaja" Melissa Andersonin kirjoittaman tekstin kiusaamisesta – ja siitä kuinka kiusattujen ei pitäisi leikkiä uhria.

"Onko hän osa ongelmaa? Edes 5-prosenttisesti?" Anderson kehottaa kiusattujen vanhempia pohtimaan. "Onko hän inisijä, valittaja, itsekeskeinen, liioittelija, totuuden venyttäjä, passiivinen ovimatto, kehonkieleltään negatiivinen, hyväksyntää hakeva, liikaa yrittävä, kriittinen tai huono häviäjä?"

Andersonin viesti vaikuttaisi olevan seuraava: Jos lapsesi on ärsyttävä, hän ansaitsee tulla kiusatuksi.

Lapsen vika ei ole se, jos hänellä on esimerkiksi aknea tai jokin vamma, Anderson sanoo. Mutta kiusatuksi tuleminen? Se saattaa ollakin.

Anderson muun muassa kehottaa artikkelissaan kantamaan vastuunsa kiusatuksi tulemisesta ja opettelemaan itsensä puolustamista, sisun kehittämistä, itseensä uskomista ja itsetunnon vahvistamista. Myös kaverit tulisi naisen mielestä valita huolella. Ja aina pitää muistaa ja ymmärtää myös se, että kiusaajilla on omia ongelmiaan.

– Ongelma on ensisijaisesti heissä, eikä hänessä (kiusatussa).

Vanhempien reaktio oli luonnollisesti negatiivinen. Raivostuneen palautteen vuoksi koulu joutuikin pyytämään anteeksi ja perumaan tapahtuman, jossa Anderson olisi ollut puhumassa.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Haluaisin tehdä selväksi, että itse uskon, että on koulun vastuulla ehkäistä kiusaamista", vakuutti rehtori Ross Featherston.

Video: Suomalaislapset kertovat, miksei saa kiusata.

Lähde: Someecards

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.