Kiti Kokkonen on mukana Putouksen Allstars-kaudella – paljastaa yllättävän faktan suositusta Tanhupallosta

1:04
Kiti Kokkonen kertoo videolla, miksi häntä ei nähty Putouksen 10. kaudella.

Supersuositun Tanhupallo-hahmon luonut Kiti Kokkonen on mukana Putouksen Allstars-kaudella. Hän paljastaa puolisollaan olleen sormensa pelissä hittihahmon luomisessa.

Näyttelijä Kiti Kokkonen loi yhden kaikkien aikojen suosituimmista Putouksen sketsihahmoista, Tanhupallon, vuonna 2018. 

Hellyttävä ja ennalta-arvaamaton ballerina nousi hetkessä niin lasten ja aikuisten suosikiksi voittaen 9. kauden sketsihahmokisan

Kokkosta ei kuitenkaan nähty ohjelman 10. kaudella, sillä hän oli ehtinyt sopimaan jo muita projekteja kyseiselle ajankohdalle. Nyt rakastettu näyttelijä palaa Putouksen Alltars -kaudelle. 

– Odotan hyvin jännittyneenä tulevaa, sillä viimeksi olen ollut suorassa televisiolähetyksessä Putouksessa. 

Kokkonen myöntää, että hän katsoi haikein mielin ohjelman 10. kautta voittonsa jälkeen. 

– Sitä teki jopa vaikeaa katsoa. On ollut välillä fiiliksiä, että kiva olla mukana, mutta onhan se niin intensiivinen projekti. Päätyöni on kuitenkin Suomen komediateatterissa.

Korona pysäytti 

Kysyttäessä Kokkoselta koronakeväästä, tulee vastaus kuin apteekin hyllyltä. 

– On tässä käyty monenlaisia tunteita läpi. Tämä on aivan karmeaa monella tasolla. Uskon, että kaikesta pahasta huolimatta tämä aika on tuonut myös jotain hyvääkin. On tullut pysähdyttyä ja pakon edessä levättyä.

Aika on saanutkin Kokkosen pohtimaan elämän arvoja. 

– Minulla on ollut pitkään sellainen olo, että maailma on menossa omituiseen suuntaan ja on vastakkainasettelun ilmapiiriin. Tuli sellainen olo, että miten edesauttaa rauhanomaisuutta ja sitä, että tarvitaanko me ympärillemme niin paljoa kaikkea materiaa, mitä meillä tällä hetkellä on. Elämä voisi olla henkisesti runsaampaa vähemmällä, Kokkonen pohtii. 

Kokkonen on alkanut miettiä myös omia kulutustottumuksia, vaikka onkin ollut aina tarkka kestävän kehityksen suhteen.

– Kyllä sitä on itsekin tullut katsottua ympärille ja mietittyä, että tarvitsenko minä tätä kaikkea. Toivon, että tämä ajattelumalli jää osaksi.

Selviytymiskeino

Kokkosen päätyö on Suomen Komediateatterin taiteellisena johtajana. Työt eivät hänen onnekseen menneet alta koronatilanteen myötä, vaikka teatteriesitykset jouduttiinkin perumaan. Yhtäkkiä hän joutui alkaa luovimaan sitä, että miten pitää pakan koossa. Päätyönsä  lisäksi hänella on ollut duppauskeikkoja. 

Kokkosen selviytymiskeinona on rankan kevään keskellä on ollut erilaiset projektit, kuten uusi kasvihuone, linnunpönttöjen teko, pihalaattojen valaminen – lista on loputon. 

– Se on ollut tapani selviytyä ajasta. Olen aina ollut kova tekemään käsilläni, mutta nyt se on lähtenyt käsistä. Tämä homma on nyt potenssiin sata, Kokkonen naurahtaa. 

Kokkosen puoliso, Hevisaurus-yhtyeestä tuttu Olavi "Olli" Tikka ja hänen tyttärensä reagoivat näyttelijän touhuamiseen kärsivällisesti. 

– Olavi auttaa aina tarvittaessa, kuten poraamaan linnunpönttöihin ovensuut. Mutta tottakai voi välillä ärsyttää, kun olen vallannut jokaisen pöydän projekteillani. Minulla on tapana aloittaa monta projektia samaan aikaan. Olen yrittänyt opetella hoitamaan yhden asian kerrallaan, mutta sen suhteen on vielä opettelemista. 

Hyvää mieltä

Projektiensa lisäksi Kokkonen on hauskuuttanut arkeaan kuvaamalla Tanhupallo-videoita Instagram-tililleen. Hyvänmielen videoista tuli hetkessä hitti. 

– Kevään aikana työni muuttuivat Excel-taulukoiksi ja tuntui, että pääni hajoaa. Videoiden tekeminen lähtikin siitä kun halusin kuvitella olevani näyttelijän töissä, halusin jollakin tavalla hauskuuttaa itseäni. Mieheni myös innostui niiden tekemisestä.

Kokkosen puolisolla on ollut myös sormensa pelissä Tanhupallo-sketsihahmossa, kun sitä alettiin aikoinaan luomaan. 

– Suurin osa niistä hauskoista jutuista on Ollin keksimiä. Usein kerroin jonkun idean ja Ollin kanssa palloteltiin sitä. Hänelle kuuluu iso kunnia Tanhupallon suhteen. 

(Jutusta korjattu 26.6.2020 asiavirhe. Kiti Kokkonen on Suomen Komediateatterin taiteellinen johtaja, ei Uuden Iloisen Teatterin luova johtaja.)

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja