Kisu Jernström: Topmostin fanit olivat kesyjä

Kristian "Kisu" Jernström oli vasta 13-vuotias kun hän liittyi Topmostiin. 14-vuotiaana hän oli Suomen suosituimman bändin rumpali. Pikkupoika pärjäsi julkisuuspyörityksessä keskittymällä soittamiseen.

− Sitä oli vain niin innoissaan kaikesta, että ei edes miettinyt mitään julkisuusjuttuja, Kisu Järnström muistelee.

Jernström kertoo, että 60-luvulla fanit olivat vielä aika kesyjä.

− Kyllä meiltä tultiin hakemaan nimmareita sun muuta, mutta suurin osa yleisöstämme keskittyi kuuntelemaan musiikkia, hän sanoo.

Pikkupöksyjä ei siis lavalle lennellyt. Ei ainakaan Topmostin aikana. Jernström kertoo, että hänen aloitellessaan soolouraansa 70-luvulla, fanitkin vähän villiintyivät.

Vanhemmilta lupa kiertueelle

Sekä Jernströmin vanhemmat että opettajat suhtautuivat poikien soittopuuhiin hienosti. Kiertueille lähtemiseen piti kysyä lupa kotoa ja koulusta.

− Meidän rehtori oli ihan mahtavan myötämielinen. Kai hän ymmärsi, että soittaminen on mun juttu. Vanhemmatkin päästivät minut kiertueille isojen kundien kanssa luottavaisin mielin, Jernström kertoo.

Muut bändin jäsenet olivat Jernströmiä muutamaa vuotta vanhempia. Hän tuli valituksi bändiin, kun Gugi Kokljuschkin totesi, että "On se helvetin pieni, mutta kyllä se osaa soittaa."

Lue myös:

    Uusimmat