Kirpeä viinimarjapiirakka 16.8.2001

Toim. Kaarina Roininen

Kirpeä viinimarjapiirakka

2 munaa
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl sulatettua margariinia tai voita
0,5 dl maitoa

Päälle:

3 -4 dl punaisia viinimarjoja, puolukoita tai omenakuutioita

Muruseos:

50 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
3/4 tl kardemummaa, kanelia tai inkivääriä

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää vaahtoon vehnäjauho-leivinjauheseos sekä rasvasula-maitoseos. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.
3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halk. 25-27 cm).
4. Ripottele päälle marjat.
5. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon käsin kaikki muruseoksen aineet.
6. Ripottele seos marjojen päälle.
7. Paista piirakkaa 225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 20-25 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat