Toim. Kaarina Roininen
Kirpeä viinimarjapiirakka
2 munaa 
1 dl sokeria 
2,5 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta   
0,5 dl sulatettua margariinia tai voita   
0,5 dl maitoa
Päälle:
3 -4 dl punaisia viinimarjoja, puolukoita tai omenakuutioita
Muruseos:
50 g voita tai margariinia 
1 dl sokeria 
1 dl vehnäjauhoja 
1 tl vanilliinisokeria 
3/4 tl kardemummaa, kanelia tai inkivääriä
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 
2. Lisää vaahtoon vehnäjauho-leivinjauheseos sekä rasvasula-maitoseos. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. 
3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halk. 25-27 cm). 
4. Ripottele päälle marjat. 
5. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon käsin kaikki muruseoksen aineet. 
6. Ripottele seos marjojen päälle. 
7. Paista piirakkaa 225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 20-25 minuuttia.