Kirjolohiruusut, Mimosa-salaatti ja vohvelit 13.5.2000

toim.Sari-Leena Heilanen

Kirjolohiruusut:


600 g nahatonta kirjolohifileetä
40 g sinihomejuustoa
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Leikkaa fileen häntäpala (noin 1/3 koko fileestä) irti.
2. Leikkaa suuremmasta palasta 8 pitkää ohutta suikaletta pitkittäin.
3. Jauha pienempi osa lohesta ja sinihomejuusto monitoimikoneella tahnaksi.
4. Mausta lohisuikaleet suolalla ja kääri ruusukkeeksi.
5. Asettele tiivisti voideltuun vuokaan.
6. Täytä ruusukkeen keskiosa lohi-juustotahnalla ja ripottele mustapippuria päälle.
7. Paista 175 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
8. Ruusukkeet voi tarjota sekä kylmänä että lämpimänä.

Mimosa-salaatti:


n. 260 g säilykeananasta (1 prk=432 g)
1 1/2 hapahkoa omenaa
1/2 varsisellerin varsi (n. 40 g)
3/4 dl kermaviiliä
3/4 dl kevyt majoneesia
1/4 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1. Paloittele ananas ja omena pieniksi kuutioiksi.
2. Leikkaa varsiselleri ohuiksi viipaleiksi.
3. Sekoita kermaviili, majoneesi ja mausteet.
4. Yhdistä kaikki ainekset keskenään.
5. Tarjoa viileänä lohiruusukkeiden kera.

Vohvelit:


1/2 l vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2-3 kananmunaa
1 dl ruokaöljyä
1/2 l vettä
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää kananmunat.
3. Lisää lopuksi vesi.

Parhaan tuloksen saat tekemällä taikinan monitoimikoneella, mutta voit tehdä taikinan myös käsin. Vohvelit paistetaan vohveliraudalla kauniin kullankeltaiseksi. Tarjoa lämpimänä kermavaahdon ja mansikoiden kera.

Lue myös:

    Uusimmat