Kirjailija Taina Latvalan Teneriffalla sattuu ja tapahtuu

Taina Latvalan teos Välimatka kertoo tarinan äidin ja tyttären yhteisestä matkasta Teneriffalle. Kirjapiirin Paula Noronen haastatteli kirjailijaa.

Kirjailija Taina Latvalan toinen teos Välimatka kertoo äidistä ja aikuisesta tyttärestä, jotka lähtevät yhdessä Teneriffalle juhlistamaan äidin 60-vuotispäivää. Fiktiivisestä Synkkylän kylästä, Pohjanmaalta kotoisin olevat naiset lähtevät ensimmäistä kertaa elämässään kahdestaan suureen maailmaan. Monelle Teneriffa on turvallinen kohde, mutta tälle kaksikolle se on jännittävä elämys. Miksi Latvala halusi sijoittaa tarinan juuri Kanarialle?

– Teneriffa on juuri se paikka, jonka nämä äiti ja tytär valitsisivat. Matkakohteen valitsi alun perin tytär ja hänen siskonsa – he halusivat antaa äidilleen unohtumattoman syntymäpäivälahjan, mutta äiti suhtautuu asiaan ensin aika pelokkaasti. Alun perin äidin piti lähteä yksin, mutta tytär lähti lopulta mukaan rohkaisijaksi, Latvala kertoo.

Latvala sai kimmokkeen tarinaan ollessaan matkalla Madeiralla oman äitinsä kanssa.

– Alkukipinä kirjaan lähti tosielämästä, mutta oikeastaan muuta yhteyttä todellisuuteen tällä kirjalla ei olekaan. Äitini ja minun matka oli leppoisa ja mukava – mutta siitä ei tule kovin hyvää romaania, jos kaikki on kivaa. Keksin siis henkilöt ja heidän välilleen konflikteja ja jännitettä, Latvala kuvailee.

Kirjassa äidin ja tyttären välille tulee myös hetki, jolloin tytär uskaltaa ensimmäistä kertaa näyttää vihansa ja uskaltaa sanoa vastaan äidilleen.

– Minusta tuntuu, että se on hyvin tärkeää tyttären itsenäistymiselle ja hänen omalle identiteetilleen, Latvala sanoo.

Katso Kirjapiirin ensimmäinen jakso!

KIRJAPIIRI AVAlla tiistaisin klo 19.30. Uusinnat lauantaisin 16.30.

Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja