Kirja: Näin Hannele Laurin välit siskoon katkesivat äidin kuoleman jälkeen – vuosia myöhemmin poliisit saapuivat kotiovelle suruviestin kera

1:18
Korona pisti Hannele Laurin miettimään ikää uudella tavalla:

Näyttelijä Hannele Laurinvälit siskoonsa Beritta Markkulaan katkesivat täysin äidin kuoleman jälkeen vuonna 2012.

Hannele Laurin ja Beritta Markkulan Eine-äiti menehtyi syöpään syyskuussa 2012. Syövän leviäminen huomattiin liian myöhään. Lonkka oli kipeä, mutta tutkimuksiin häntä ei saatu ennen kuin käveleminen kävi mahdottomaksi.

Hannele Lauri avaa äidin kuolemaansa ja välejä siskoonsa Panu Rajalan kirjoittamassa elämäkerrassa Hannele, näyttelijä (Otava).

Beritta Markkulalla ja Hannele Laurilla oli eri isät, mutta tästä huolimatta sisarpuolten välit olivat lämpimät ja läheiset. Laurin isä oli jatkosodassa taistellut everstiluutnantti Arvi Markkula, joka oli adoptoinut Berittan. Arvi Markkula siunattiin haudan lepoon vuonna 2008.   

Äidin hautajaiset hoidettiin pienessä piirissä Tampereella. Beritta hoiti kaikki järjestelyt, mutta ei tullut itse tilaisuuteen. Sitä kaikki ihmettelivät, mutta mitään selitystä ei saatu. Ennen kuin muutaman vuoden kuluttua.

Beritta Markkula työskenteli kuvaussihteerinä ja tuottajana MTV:ssä. Hänen päätyönsä oli tekstittää ja otsikoida Kauniit ja rohkeat -sarjaa.

Kun Berittasta ei pitkään aikaan kuulunut mitään, Hannele soitti sisarelleen ja kysyi sisareltaan, miksi tämä ei pitänyt enää yhteyttä. ”Eihän meillä ole mitään yhteistä”, tämä vastasi. Onhan meillä lapsuus ja muistot, Hannele sanoi. Ne eivät enää innostaneet siskoa. Hän oli naimaton ja halusi elää omissa oloissaan. Eläkkeellä sisko viihtyi omien ystäviensä seurassa eikä Hannele saanut häneen enää kontaktia.

Toukokuussa 2016 Laurin kotiin Nurmijärvelle tuotiin suruviesti. Poliisit kertoivat, että Laurin sisko oli löydetty kuolleena asuntonsa kylpyhuoneesta. Berittalla oli ollut pitkälle edennyt syöpä. Sairaus, josta hän ei ollut kertonut sukulaisilleen.

Kursivoidut kodat ovat Panu Rajalan kirjasta Hannele, näyttelijä (Otava 2021)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja