Kipeä alaselkä? Tämä hoito voi auttaa

0:48

Tuore tutkimus vahvistaa, että kiropraktinen selkärangan manipulaatiohoito voi auttaa monia alaselkäkivuista kärsiviä. Hoidosta oli selvää apua potilaille, jotka saivat selkäkipuihinsa lisäksi tavanomaista hoitoa.

Yllä olevalla videolla näytetään oikea istuma-asento toimistotyöläisille.

Tutkimukseen osallistui 750 keskimäärin 31-vuotiasta alaselkäkivuista kärsivää yhdysvaltalaissotilasta. Osana tutkimusta heistä puolet sai tavanomaista hoitoa ja puolet lisäksi kiropraktikon hoitoa. Tavanomainen hoito tarkoitti kipuklinikkakäyntejä, fysioterapiaa ja kipulääkkeitä.

Tulosten perusteella kuuden viikon kiropraktinen hoito yhdistettynä tavanomaiseen hoitoon lievitti kipua paremmin ja lisäsi potilaiden toimintakykyä ja tyytyväisyyttä enemmän kuin pelkkä tavanomainen hoito. Potilaat pystyivät myös vähentämään kipulääkkeiden käyttöä.

Erilaiset selkärangan manipulaatiohoidot on aiemminkin osoitettu sopiviksi ainakin osalle alaselkäpotilaista. Nyt julkaistut havainnot vahvistavat ja laajentavat tätä käsitystä. Osana kiropraktista hoitoa potilaat saivat tosin selkärangan manipulaation lisäksi kylmä- ja lämpöhoitoa ja muita käsittelyjä, joten on vaikea sanoa, miltä osin vaikutukset johtuivat selkärangan manipulaatiohoidosta.

Alaselkäkivut ovat erittäin yleisiä. Melkein kaikki kärsivät niistä elämänsä aikana, mutta yhdellä kymmenestä kivut kroonistuvat.

Copyright Duodecim 2017. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja