Kioskimurto katkaisi Remu Aaltosen uran – Sammy Babitzinin bändi hajosi vankilareissuun

Muusikko kertoo muistelmateoksessaan, kuinka lupaavasti alkanut rumpalinura katkesi yllättäen rikoksen polkuun.

Yhdessä Markku Salon kanssa tekemässään Remu-kirjassa Hurriganes-yhtyeen rumpalina tunnettu Remu Aaltonen kertoo, kuinka kavereiden tekemä kioskimurto vei hänetkin vankilaan. Aaltosen kertomuksen mukaan hän ei itse ollut osallisena murtoon, mutta joutui silti telkien taakse.

– Oli aika kornia siinä vaiheessa lähtee hoitaa sitä juttua, kun me alettiin Babitzinin Sammyn kanssa olla hyvää pataa. Meillä oli hieno bändi ja keikkoja ja kaikkee. Oli vittumaista lähtee linnaan yhtäkkiä.

Vankilareissu katkaisi myös lupaavasti aloittaneen yhteisen bändin uran, ja bändi päätettiin lopettaa.

Myöhemmin iskelmälaulaja Kirka Babitzinin veli Sammy menehtyi auto-onnettomuudessa. Aaltonen kertoo, että kuolema sai hänet ajattelemaan Sammyn hittikappaleen Daa-da Daa-da autoaiheista sanoitusta.

–Nyt kun mä jälkeenpäin ymmärrän noita asioita, se oli helvetin hieno biisi, hieno sävellys se Daa-da Daa-da, mutta niissä sanoissa oli semmosta taikaa, että siinä kävi noin. On pikkuhiljaa alkanu valkenee noi sanat ja kaikki mitä lausuu suustaan, että ne on helvetin tärkeitä. Ne kävelee kaikki vastaan mitä höpötellään tuolla, Aaltonen muotoilee kirjassaan omintakeisella tyylillään.

Lainaukset kirjasta Remu (Johnny Kniga, 2016).

Katso alla video, jossa Remu ja kustantaja Pietiläinen muistelevat erikoista mattokauppaepisodia.

1:32

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja