Kinuskikakku

Tämän jäädykekakun voit valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Taikinapohja paistetaan irtovuoan pohjalla kypsäksi - ei liian kuivaksi.

Tee kakkupohja kauramurotaikinasta.

Muropohja tulee paistamisen jälkeen kostuttaa hyvin ennen täytteen laittamista vuokaan.

Pääset helpommalla, kun ostat pakasteeseen valmiita Myllyn Paras Vierasvara Kinuskileivoksia.

10 annosta

1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Kostutus:
maitoa + vaniljasokeria

Täyte:
n.2 dl karpalo- tai puolukkahilloa tai raparperihilloa
n.4dl karpaloita tai puolukoita ja vadelmia tai keitettyjä raparperipaloja
1dl kinuskikastiketta
1dl rouhittua kinuskikarkkia (esim. Daim)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sitruunamehua
2½ dl kuohu- tai vispikermaa

Päälle ennen tarjoilua:
2 dl kinuskikastiketta
marjoja, joita täytteessä
kinuskirakeita tms. kinuskista karkkia (esim. rouhittua Daimia)

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä. Kostuta kunnolla.

Sekoita kinuskikastike ja -karkit sekä tuorejuusto, mausta sitruunamehulla. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti kinuskituorejuustoseos. Laita marjahillo ja marjat (tai raparperit) kostutetulle muropohjalle, joka on irtopohjavuoassaan. Kaada kinuskitäyteseos päälle. Jäädytä pakastimessa yön yli.

Ota juuri ennen tarjoilua pakastimesta pöydälle, irrota vuoka ja laita kakku tarjoiluvadille. Kaada kinuskikastiketta pinnalle. Koristele marjoilla ja kinuskirakeilla.

Mikäli kakkua ei tarjoilla seuraavana päivänä, sen voi jäädyttämisen jälkeen irrottaa vuoasta ja pakata isoon pakastepussiin. Torttu säilyy pakasteessa muutaman kuukauden esim. yllätysvieraiden varalle.

Vinkki 1: Voit tehdä kinuskikastikkeen myös itse alla olevalla ohjeella.

Vinkki 2: Kakkua ei ole pakko jäädyttää, käytä tällöin kakun kinuskitäytteen hyydyttämiseen liivatetta. Sulata 6 kpl vedessä ensin liotettuja liivatelehtiä ½ dl:aan kiehuvaa kermaa ja lisää seos hieman jäähtyneenä täytteeseen, anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Kinuskikastike:

3 dl kuohukermaa
1½ dl sokeria
2 rkl siirappia
2 rkl voita tai margariinia

Keitä kerma, sokeri ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa välillä hyvin sekoittaen, kunnes kuorrutus sakenee (puolisen tuntia). Lisää voi- tai margariininokare ja anna jäähtyä.

Lue myös:

    Uusimmat