Kimi Räikkösen taistelussa isoja vaihteluita – ”Vaikeampi ennustaa kuin Valtteri Bottaksen tapauksessa”

Kimi Räikkösen kahdeksas sija F1-kauden avanneessa Australian GP:ssä antoi lupauksia Alfa Romeon hyvästä vauhdista, vaikka paljon jäi vielä suomalaiskuskin mukaan varastoon. Jokaisessa kisassa nousu yhtä hyville pisteille ei silti ole yhtä todennäköisissä kuin toisissa.

Räikkösen edelle kärkitiimien Mercedeksen, Ferrarin ja Red Bullin ulkopuolisista tiimeistä ylsivät Haasin Kevin Magnussen ja Renault’n Nico Hülkenberg, jota Räikkönen saavutti koko ajan loppua kohti.

– Tuo keskikasti on todella tiivis rypäs, ja se, miten voimasuhteet vaihtelevat viikonlopusta toiseen, niin se on myös iso mielenkiinto F1-sarjassa. Ensimmäisen kisaviikonlopun aikana Kimi itse sanoi, että heillä oli muutama pikku virhe, joita olisi pitänyt parantaa, ja olisi pitänyt saada vähän parempi tulos aikaiseksi, C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen sanoo.

Avausviikonvaihde osoitti, että Räikkösellä on mahdollisuuksia hyville sijoille, ajoittain jopa keskikastin kärkipäässä.

– Jos Kimi pystyy ajamaan Alfa Romeollaan sijoille kuusi tai seitsemän, niin se on jo erittäin hyvä suoritus, koska näiden kärkitallien vauhtiin ei tällä autolla ole yksinkertaisesti asiaa, Oikarinen painottaa.

– Kimin pitäisi kuitenkin ajaa vahvoja pistesijoja koko ajan, ja jos isot tallit tekevät virheitä, olla ottamassa isompia pisteitä.

Odotuksia on yhden kisan otannalla vaikea rakentaa. Mercedeksen Valtteri Bottas lähtee joka kisaan taistelemaan voitosta, Räikkösen tilanne on hyvin erilainen.

– Siellä on kuitenkin vastassa Haasit, Renault’t, jotka ovat osoittautuneet yllättävän vahvoiksi. Sitä kautta voi tulla sellaisia viikonloppuja, joissa Alfa on yllättävän korkealla, ja taas toisaalta sellaisia, joissa he tipahtavat vähän taaemmas. Sitä kautta Kimin sijoituksen ennustaminen on paljon vaikeampaa kuin esimerkiksi Bottaksen tapauksessa, Oikarinen sanoo.

Ylälaidan videolla laajemmin C Moren F1-selostajan Niki Juuselan ja Oikarisen ennakointi Bahrainin kisaan.

Lue myös:

    Uusimmat