F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikköselle vuolasta suitsutusta F1-kuskilta – etenkin yksi osa-alue saa kiitosta: "Yhä yksi lähtöruudukon parhaista"

2:30
Kimi Räikkönen epävarma F1-paikastaan loppuvuonna 2000 – historiallinen päätös käynnisti upean uran.

Kaksi kautta Kimi Räikkösen tallikaverina Alfa Romeolla ajanut Antonio Giovinazzi sanoo suomalaisen olleen merkittävä tekijä hänen kehityksessään. 

Giovinazzi aloittaa kolmannen täyden kautensa F1-sarjassa. Samalla alkaa kolmas kausi maailmanmestari Räikkösen tallikaverina.

Räikkösen kanssa työskentely on ollut italialaiselle antoisaa. Giovinazzi kiittelee Autosportin haastattelussa Räikkösellä olleen suuri vaikutus hänen uraansa autourheilun kuninkuusluokassa. 

Räikkösen, 41, jatkaminen tallikaverina miellyttää.

– Kun Kimi on jälleen rinnallani ensi kaudella, uskon, että pystyn ottamaan vielä uuden askeleen, Giovinazzi sanoo.

– On erittäin merkittävää seurata häntä. Kuten olen sanonut monet kerrat, minusta hän on yhä yksi lähtöruudukon parhaista etenkin kilpailuvauhdissa ja kilpailun hallinnassa. Olen onnellinen, kun jatkan hänen kanssaan.

Giovinazzin tulokset puoltavat miehen sanoja. Ensimmäisellä F1-kaudellaan italialainen jäi Räikkösen jalkoihin, mutta viime kaudella hän pystyi jo kamppailemaan tasavertaisesti suomalaisen kanssa. Molemmat kuljettajat keräsivät kauden aikana neljä MM-pistettä. Aika-ajoissa Giovinazzi ehti edelle Räikköstä useammin.

Giovinazzi sanoo debyyttikaudellaan seuranneensa tarkasti Räikkösen tekemisiä ja pyrkineensä matkimaan suomalaista. Oman tyylin löytyminen on auttanut tuloksen tekemisessä.

– Kun tuli tänne, yritin keskittyä enemmän Kimiin nähdäkseni, mitä hän teki ja miksi hän teki niin. Lopulta päädyin aina vain seuraamaan häntä, jos näin voi sanoa.

– Mutta (viime vuonna) olin kerännyt kokemusta ja tiesin, mitä minulta haluttiin ja mikä toimii itselleni. Etenkin eri radoilla ja eri olosuhteissa.

Giovinazzin mukaan viime kaudella nähty taso ei kuitenkaan ole vielä hänen oma huippunsa. Hän sanoo kokemuksen olevan erittäin merkittävässä asemassa F1:ssä.

– Uskon, että on valmiimpi ensi kaudella kahden vuoden ja useampien kilpailujen jälkeen. Otin hyvän askeleen, mutta uskon, että ensi vuonna tunnen oloni entistäkin varmemmaksi.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja