Kimi Räikkösellä vaikeat lähtökohdat kisaan – tallin heikossa suorituksessa pienen pieni hopeareunus: "Se on kyllä löydettävissä"

1:22
Nikita Mazepin pilasi Antonio Giovinazzin kierroksen.

Kimi Räikkönen löi Alfa Romeo -tallikaverinsa Antonio Giovinazzin Imolassa ajetuissa aika-ajoissa, mutta molemmat jäivät viime vuoden tapaan ensimmäiseen osioon.

Räikkönen sijoittui 16:nneksi ja putosi näin ensimmäisenä kuljettajana jatkosta ensimmäisen osion päätteeksi. Eroa viimeisenä jatkoon edenneeseen Alpinen Fernando Alonsoon oli noin puolitoista kymmenystä.

– Olisimme mieluummin nyt ajamassa kuin puhumassa. Teimme parhaamme. Jäimme niukasti ulos. Autossa ei ollut mitään isompaa pielessä. Hävisimme noin kymmenyksen, ja se on kyllä löydettävissä, mutta tällaista tämä nyt oli, Räikkönen sanoi.

Giovinazzi on aika-ajovauhdiltaan yleensä hieman Räikköstä nopeampi, joten hän olisi mahdollisesti voinut kiilata Alonson edelle 15:nneksi, mutta Giovinazzin viimeinen kierros meni pilalle, kun Haasin Nikita Mazepin kiilasi lähtösuoralla italialaisen edelle.

Kisavauhdissa Räikkönen on Giovinazzia parempi, mutta lähtökohdat eivät ole helpot, sillä Imolassa on vaikea ohittaa.

– Yritetään ja katsotaan. Perjantai tuntui ihan hyvältä, mutta ne olivat aika lyhyitä vetoja. Täytyy katsoa, minkälainen sää huomenna on, ja toivottavasti teemme oikeita ratkaisuja. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja