Kimi Räikkönen kertoo painavan syyn lopettamispäätöksen taustalla: "Ei sitä jaksa"

Keskiviikkona uransa lopettamisesta tiedottanut Kimi Räikkönen asteli torstaina Zandvoortissa rennoin mielin C Moren haastattelupisteelle. Tuleva F1-eläkeläinen kertoo odottavansa tulevilta vuosilta ennen muuta vapautta.

19 kautta F1-sarjassa on täysin poikkeuksellinen suoritus. Vastaavaan ovat Räikkösen lisäksi yltäneet vain Michael Schumacher ja Rubens Barrichello. Ensi kaudella tähän joukkoon nousee myös Fernando Alonso.

Räikkösen ja Alonson erottaa Schumacherista ja Barrichellosta se, että he ovat mukana F1-sarjan kiistatta hektisimmällä aikakaudella. Kisoja ajetaan enemmän kuin koskaan ennen, ja kuljettajien aikataulu on sen myötä äärimmäisen kuluttava.

– Olen niin kauan kaikkien aikataulujen mukaan elänyt, jotka eivät ole olleet omissa päätettävissä. Ei sitä jaksa. Se vie paljon aikaa vuodesta. Perhe-elämä menee aika tavalla sen aikataulun mukaan. On kiva olla jossain kohtaa niin, että mennään oman aikataulun mukaan. On tietenkin lasten koulut ja tarhat ja muut, mutta nyt on aikaa tehdä paljon muuta, Räikkönen kertoi päätökseensä johtaneista syistä.

Räikkösen uran päättyminen on otettu F1-piireissä kaksijakoisesti vastaan. Päätös oli toisaalta odotettu, mutta silti se on varsinkin Räikkösen ihailijakunnalle kova isku. Räikkönen itse kiistää perehtyneensä fanien viesteihin ja muistoihin.

– En ole hirveämmin katsellut mitään. Ehkä sitä jossain kohtaa ajattelee eri tavalla niistä ja huomaa.

– Hauskaa on ollut, ei tietenkään aina, mutta olen saanut tehdä asioita niin kuin olen itse halunnut. Se on ollut pääasia. On mennyt sitten oikein tai väärin, niin pystyy ainakin elämään niiden kanssa.

Tiedätkö jo, mitä teet seuraavaksi?

– Ei ole mitään suunnitelmia. Vietetään normaalia perhearkea niin kuin muutenkin kisojen välissä. Sitten on enemmän aikaa olla. Katsotaan jossain kohtaa sitten.

Jutun yläreunassa olevalla videolla Räikkönen kertoo, miten uran lopettamispäätös kypsyi.

Lue myös:

    Uusimmat