Kikyllä ei saanut pidentää työaikaa, kun työaika oli kirjattu työsopimukseen, oikeus linjasi – "Työajan pidennys on voitu tehdä perusteettomasti isolle joukolle"

Insinööriliitto kertoo Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden päättäneen, että työntekijän työsopimukseen kirjattua työaikaa ei voi pidentää kilpailukykysopimuksella.

Päätös perustuu Insinööriliiton mukaan niin sanottuun edullisemmuussääntöön, eli työehtosopimuksella ei voi määrätä työajasta työsopimuksessa sovittua huonommin. Kikyssä sovittua työajan pidentämistä ei voi toteuttaa työntekijöille, joiden työsopimukseen on kirjattu suoraan työaika.

– Käräjäoikeuden linjaus on erittäin mielenkiintoinen. Tämän perusteella työajan pidennys on voitu tehdä perusteettomasti isolle joukolle työntekijöitä, arvioi Insinööriliiton edunvalvontajohtaja Petteri Oksa tiedotteessa.

Oikeusprosessi alkoi, kun suunnittelu- ja konsulttialalla työskentelevä Insinööriliiton jäsen halusi käräjäoikeuden selvittävän, voiko hänen työsopimuksessaan sovittua työaikaa pidentää sillä perusteella, että alan työehtosopimukseen sisällytettiin kilpailukykysopimuksessa sovittu 24 tunnin työajan pidennys.

Insinööriliiton lakimies Satu Tähkäpää olettaa asian käsittelyn jatkuvan hovioikeudessa.

– Päätöksellä voi olla merkittäviä seurauksia siihen, miten työajan pidennykseen suhtaudutaan, miten sitä käytetään ja sovelletaan yrityksissä, hän sanoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja