Kiira Korpi urallaan kerran krapulassa jäällä – taustalla Leijonat-tähtien tuhti ravintolalasku

Taitoluistelija Kiira Korven upea ura kuvina 1:15

Taitoluistelija Kiira Korpi oli huippu-urallaan äärimmäisen tunnollinen harjoittelija. Omien sanojensa mukaan hän kiristi luistimien nauhat krapulaisena vain kerran.

Tämä tapahtui Vancouverin olympialuistelujen jälkimainingeissa. Korpi oli oman kisaurakkansa jo suorittanut, mutta hänen ja Laura Lepistön piti aloittaa valmistautuminen tuleviin MM-kilpailuihin jo olympiamaisemissa.

Myöhäiset illanvietot eivät kuuluneet tähän suunnitelmaan, mutta Korpi ja Lepistö päättivät hieman luistaa tiukoista vaatimuksista Leijonien NHL-tähtien houkutellessa heitä juhlimaan.

– Tunnollisina emme tietenkään aikoneet jättää harjoituksia väliin, mutta halusimme myös nauttia olympialaisista. Hyppäsimme limusiineihin ja vietimme hilpeän illan muiden urheilijoiden kanssa, Korpi muistelee uutuuskirjassa.

– Kiekkomiljonäärit vastasivat tarjoiluista ja tilasivat ravintolan pöydät täyteen roskaruokaa ja juomaa. Osa maajoukkueen tähdistä oli ostanut taulutelevisiot huoneeseen kisojen ajaksi ja jättänyt ne vapaaehtoisille lahjaksi, joten yksi hiukan tuhdimpi ravintolalasku sopi heidän olympiabudjettiinsa vaivatta. Siitä illasta jäi hyvät muistot. Tuli siinä itsekin pari lasillista otettua, ja aamulla tuntui kuin olisin luistellut harjoituksessa ylämäkeen ensimmäiset puoli tuntia. Se on ainoa kerta urallani, kun olen ollut jäällä krapulassa, Korpi summaa.

Korpi sijoittui Vancouverin olympialaisissa 11:nneksi. Arvokisoista hän saavutti urallaan EM-hopean ja kaksi EM-pronssia.

Lainaukset ovat ensi keskiviikkona julkaistavasta Jere Nurmisen kirjoittamasta Kiira –ehjäksi särkynyt -kirjasta (Otava).

Lue myös:

    Uusimmat