Mainos
Mainos

Kiira Korpi koeajoi Hyundai IONIQ hybridin: "Auto tuntui höyhenenkevyeltä ajaa, mutta silti vakaalta ja turvalliselta"

Taitoluistelutähti Kiira Korpi liikkuu Suomessa mielellään autolla, ja viime päivät hänen käytössään on ollut Hyundai IONIQ hybrid. Hyundai antoi Kiiralle testiin uutuuden, joka teki urheilijatähteen vaikutuksen keveydellään ja monipuolisuudellaan.

Kun Kiira Korpea, 28, pyydettiin testaamaan Hyundain uutta hybridiä, tarttui hän tarjoukseen nopeasti. Pikkuautoilla ajamaan tottunut Kiira ei ollut koskaan aiemmin kokeillut, millaista on ajaa nykyaikaista hybridiautoa, joka hyödyntää ajossa sekä polttomoottoria että sähkömoottoria.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun ajoin hybridillä – ja kyllä se tuntui aika erilaiselta! Ajaminen tuntuu paljon kevyemmältä. Liikkeellelähdöissä on sellainen tunne kuin ajaisi sähköautoa, kun auto lähtee niin kevyesti ja herkästi. Liikennevaloissa olen huomannut erityisen hyvin, kuinka eleettömästi ja kauniisti auto lähtee liikkeelle, Kiira kertoo.

Ajo sujui IONIQilla koeajopäivien aikana sujuvasti. Monet auton ominaisuuksista tulivat hyvinkin tutuiksi ja auton käyttäminen tuntui heti alusta saakka luontevalta.

– Auton käynnistämiseen ei tarvita mitään tavallista avainta, vaan käynnistäminen tapahtuu selkeästä start-napista. Ainoa erikoisuus muihin ajamiini autoihin verrattuna oli se, että käsijarru oli poljin! Se piti aina muistaa painaa pohjaan, kun parkkeerasi auton, Kiira toteaa.

"Ekologisuus on tärkeää"

Ekologisuus on arvo, josta puhutaan tänä päivänä paljon. Myös Kiiralle ympäristöasiat ovat tärkeitä.

– Minulle on tärkeää, että auto ei kuluta paljon bensaa. En ole sen tyyppinen ihminen, että minulle moottorin suuruudella olisi mitään väliä, vaan käytän mieluummin autoa, jossa on maltillinen kulutus, Kiira kertoo.

Hyundai IONIQ hybridin valmistuksessa ympäristö on otettu huomioon esimerkiksi kierrätysmateriaalien innovatiivisessa käytössä: Auton oviverhoilut on tehty kierrätetystä muovista yhdistettynä puujauheeseen ja vulkaaniseen kiveen. Autossa on myös käytetty tavallista vähemmän öljystä riippuvaisia tuotteita.

– Auto ei kyllä vienyt juuri ollenkaan bensaa! Ajelin ecomoodissa ja olin positiivisesti yllättynyt maltillisesta kulutuksesta, Kiira toteaa.

"Minulla oli ajaessa turvallinen olo"

Koeajopäivien aikana aikana uusi Hyundai pääsi taitoluistelutähden matkassa kohtaamaan erilaisia ajo-olosuhteita Helsingin ja Tampereen välisestä moottoritiestä pikkuteihin. Pikkuautoilla ajamaan tottunut Kiira nautti etenkin moottoritiellä ajamisesta.

– Moottoritiellä kiinnitin oikein huomiota siihen, että auto tuntui todella hiljaiselta. Kooltaan tämä on kuitenkin sillä tavalla näppärä ja toiminnaltaan ketterä, että sen pystyy helposti myös parkkeeraamaan, Kiira toteaa.

Moottoritiellä autossa ilmeni ominaisuus, jollaiseen taitoluistelijatähti ei ollut aiemmin törmännyt: Kun ajaa vakionopeudensäädin päällä, niin auto jarruttaa automaattisesti silloin, kun edellä ajava auto on liian lähellä. Mukautuva vakionopeudensäädin pitää etäisyyden edellä ajavaan koko ajan samana.

– Ylipäätään minulla oli ajaessa turvallinen olo. Auto tuntui höyhenenkevyeltä ajaa, mutta silti vakaalta ja turvalliselta, hän jatkaa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.