Jouluksi maaseudun rauhaan? Vielä ehdit

Leppoisaa joulutunnelmaa kaipaava ehtii vielä varata joululoman maaseutumatkailukohteesta. 

Mikäli joulun suunnittelu aiheuttaa kiirettä ja stressiä, kannattaa jouluksi suunnata maaseudulle. Maaseutumatkailukohteissa nautitaan yhdessä olosta, otetaan rennosti ja nautitaan valmiiksi katetuista pöydän antimista.

Tai mitäpä jos ottaisit varaslähdön jouluun ja viettäisit joulua edeltävän viikonlopun lapsuuden joulutunnelmissa maaseudulla?

Joululomavaihtoehtoja ja -paketteja on erilaisia: voit vuokrata mökin tai nautiskella täysihoitolomasta. Vaihtoehtoja ja kohteita löytyy matkamaalle.fi-sivulta.

Jouluna kunnioitetaan perinteitä

Joululomaan maaseutumatkailukohteessa kuuluu paljon perinteistä ohjelmaa. Leivotaan pipareita, haetaan metsästä kuusi ja koristellaan se. Joukolla voi myös kerääntyä kuuntelemaan joulurauhan julistamista. Arkihuolet heitetään viimeistään joulusaunan lempeissä löylyissä. Niin lasten kuin aikuistenkin joulun kruunaa joulupukin vierailu.

Joulunpyhinä maaseutumatkailukohteissa ohjelmassa on paljon erilaisia aktiviteetteja. Tarjolla on muun muassa joulubingoa, yhteislaulua, kynttilävaellusta tai vaikkapa rekiretki. Vastapainoksi hulinalle useissa kohteissa on mahdollisuus osallistua joulukirkkoon tai -hartauksiin. Joulua voi tulla viettämään pyhien ajaksi aatonaatosta tapaninpäivään.

Lähteet: Lomalaidun, Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry

Lue myös:

    Uusimmat