Kiinnostaako isompi palkka? Tee näin

Moni haaveilee uudesta työnantajasta paremman palkan toivossa – tutkimus paljastaa mitä vaihtajille tapahtui 6:52
Miksi työntekijä hyötyy työpaikan vaihdosta ja päteekö tämä myös tulevaisuudessa? Katso Mika Malirannan haastattelu Viiden jälkeen -ohjelmasta.

Tuoreen raportin mukaan työpaikkaa tai ammattia vaihtavien palkkojen kasvu on tyypillisesti selvästi suurempaa kuin samassa paikassa jatkavien.

Tänään julkaistun työn ja talouden tutkimuslaitos Laboren raportin mukaan samassa työssä jatkavien palkkakehitys jää selvästi jälkeen niistä, jotka vaihtavat työpaikkaa tai edes työroolia samassa organisaatiossa.

Erityisesti korkeasti koulutetut ja yksityisellä sektorilla työskentelevät hyötyivät työpaikan tai -roolin vaihtamisesta. Laboren johtajan Mika Malirannan mukaan viime vuosina korotus palkkaan työtä vaihtaessa on kaiken lisäksi kasvanut.

– Se on ollut erityisen paljon kasvussa korkeakoulutetuilla. Kaikkein suurimpia palkankorotuksia ovat päässeet nauttimaan korkeakoulututetut työntekijät, jotka ovat vaihtaneet työnantajaa yksityisellä sektorilla.

Miksi työntekijä hyötyy työpaikan vaihdosta ja päteekö tämä myös tulevaisuudessa? Katso Mika Malirannan haastattelu Viiden jälkeen -ohjelmassa kokonaisuudessaan jutun alusta.

Lue myös:

    Uusimmat