Kiinan fanikulttuuri hämmentää – Kosonen ja Tilkanen melkoisessa pyörityksessä

Suomalaisen Kätilö-elokuvan tähdet halutaan jatkuvasti fanikuviin Kiinassa Shanghain elokuvafestivaaleilla.

Antti J. JokisenKätilö-elokuva on ollut tiistaina näyttävästi esillä Shanghain elokuvafestivaaleilla. Kätilö kilpailee Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin pääkilpasarjassa ja se on ehdokkaana myös festivaalin Golden Goblet -palkintoon.

Tiistaina Shanghaissa järjestettiin Kätilön näytös ja lehdistötilaisuus. MTV.fi haastatteli elokuvan työryhmää puhelimitse. Kävi ilmi, että elokuvan ja sen tähtien ympärillä käy Kiinassa kova kuhina.

Paikan päällä Kiinassa edustavat pääosan näyttelijät Krista Kosonen ja Lauri Tilkanen, kuvaaja Rane Ronkainen sekä tuottajat Markus Selin ja Jukka Helle. 

– Lauria ja Kristaa vedetään tuolla moneen suuntaan. Fanit haluavat kuvia ja nimmareita, Lauri on selvästi naisten idoli, Jokinen kuvailee tunnelmaa.

Länsimaalainen = tähti, länsimaalainen näyttelijä = suuri tähti

Kiinassa ollaan yleisestikin innoissaan länsimaalaisista jo ihan turistitasolla. Niinpä voimme vain kuvitella millaiseksi meininki muuttuu siinä vaiheessa, kun ahkerasta fanituksesta tunnetut kiinalaiset haluavat nähdä länsimaalaisen elokuvatähden. 

– Onhan tämä vähän hämmentävää, aikamoinen hässäkkä on ollut päänäytöksen jälkeen. Uskon, että elokuvan aihe, vaikeissa olosuhteissa tapahtuva globaali rakkaustarina kiinnostaa. Kovasti kiinalaiset ovat halunneet yhteiskuvia. Tosin eivät he välttämättä edes tiedä, keitä me olemme, Tilkanen kuvailee.

Tilkanen kertoo kuulleensa kiinalaisesta fanikulttuurista jo etukäteen, mutta tilanne on silti ollut hieman hämmentävä.

– Kiinassa on niin vähän länsimaisia elokuvia esillä, että ne kiinnostavat. Olen kuullut, että loppugaalassa yleisö kiljuu ihan vain varmuuden vuoksi kaikille länsimaisille, kun eivät he ole ihan varmoja, kuka heistä on tähti, Tilkanen kuvailee.

Millaista palautetta Tilkanen on elokuvasta saanut?

– Ei vielä tässä vaiheessa ole ehtinyt saamaan niin paljoa palautetta, lähinnä kiinalaiset sanovat ”good”, sen mitä englanniksi osaavat.

Krista Kosonen: Kiinalaiset ovat todella kunnioittavia

Krista Kosonen on tyytyväinen tiistain lehdistötilaisuuteen, sillä hän oli saanut vastailla mielekkäisiin kysymyksiin elokuvasta ja historiallisesta roolityöstään.

– Ihmiset ovat todella kunnioittavia. Ja onhan tämä todella hienoa olla näin isolla festivaalilla esillä, Krista kiittelee.

Myös Kosonen on saanut kokea kiinalaisten huiman fanikulttuurin vaikutukset.

– Meitä oli vastassa iso lauma ihmisiä, kun menimme näytökseen. Turvamiehet johdattivat meidät paikalle ja siinä pyydettiin nimikirjoituksia ja valokuvia, hän kertoo.

Elokuvan tuottaja, Solar Filmsin Markus Selin on tyytyväinen Kätilön herättämään kiinnostukseen. Selin ei vielä tässä vaiheessa lähde kuitenkaan analysoimaan elokuvan mahdollisuuksia festivaalimenestyksen suhteen.

– Kiinnostus on ollut mahtavaa, mutta muuten on mahdoton sanoa mitään. Kaikki on kuitenkin kotiinpäin, hän tunnelmoi.

Lue myös:

    Uusimmat