Mainos

Kiina suivaantui Trumpin ja Taiwanin presidentin puhelusta: "Taiwanin temppuilua!"

1:52

Kiina on valittanut Yhdysvaltojen ulkoministeriölle tulevan presidentin Donald Trumpin ja Taiwanin presidentin puhelinkeskustelusta. 

BBC:n mukaan Kiina kehotti Yhdysvaltoja käsittelemään Taiwan-kysymystä varovasti, jotta Kiinan ja Yhdysvaltojen suhteet eivät kärsisi. 

Kiina pitää Taiwania kapinoivana maakuntanaan. Trump kohautti eilen kertomalla Twitterissä, että Taiwanin presidentti Tsai Ing-wen oli soittanut hänelle onnitellakseen häntä vaalivoitosta.

Trumpin edustajien mukaan Trump ja Tsai keskustelivat Yhdysvaltojen ja Taiwanin läheisistä suhteista. Trump myös onnitteli puolestaan Tsaita presidentinvaalivoitosta aiemmin tänä vuonna.

"Taiwanin temppuilua"

Puhelinkeskustelusta nousi kohu, koska Yhdysvalloilla ei ole ollut diplomaattisuhteita Taiwaniin sitten vuoden 1979. Tuolloin Yhdysvallat tunnusti Kiinan kansantasavallan hallituksen "yhden Kiinan" ainoaksi hallitukseksi.  

Aiemmin Kiinan ulkoministeri Wang Yi kuittasi Trumpin ja Tsain puhelun Taiwanin temppuiluna. 

– En usko, että se muuttaa yhden Kiinan politiikkaa, jota Yhdysvaltojen hallinnot ovat noudattaneet vuosia. Se on Kiinan ja Yhdysvaltain terveiden suhteiden kulmakivi. Toivomme, ettei tätä poliittista perustaa vahingoiteta, Wang sanoi useiden medioiden mukaan. 

Trump on vastannut kritiikkiin jälleen tviittamalla. 

– Mielenkiintoista, että Yhdysvallat myy Taiwaniin miljardeilla dollareilla sotilaskalustoa, mutta minun ei pitäisi ottaa vastaan onnittelusoittoa, Trump tviittasi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.