Kiina: Muilla mailla ei ole oikeutta erottaa Venäjää G20-ryhmästä

Ukrainan sota: Kiina tasapainoilee Venäjän ja lännen välissä 9:36
Katso yllä oleva video: Kiina tasapainoilee Venäjän ja lännen välissä Ukrainan sodan tilanteessa.

Kiina suhtautuu kielteisesti Venäjän erottamiseen johtavien talousmaiden G20-ryhmästä.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


– G20 on kansainvälisen taloudellisen yhteistyön tärkein foorumi, sanoi Kiinan ulkoministeriön edustaja Wang Wenbin toimittajille uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Venäjä on tärkeä jäsen, eikä millään jäsenellä ole oikeutta erottaa toista maata.

Wenbin kommentoi asiaa sen jälkeen, kun Valkoisen talon turvallisuusneuvonantaja Jake Sullivan viittasi tiistaina Yhdysvalloissa tiedotustilaisuudessa siihen, että Venäjä voitaisiin sulkea ulos kansainvälisiltä foorumeilta maan Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyksen vuoksi.

– Mitä tulee G20-kysymykseen, sanon vain tämän: uskomme, että Venäjä ei voi jatkaa kansainvälisissä instituutioissa ja kansainvälisessä yhteisössä kuin mitään ei olisi tapahtunut, Sullivan sanoi.

Sullivanin mukaan Yhdysvallat haluaa kuitenkin kuulla liittolaisiaan ja kumppaneitaan ennen kuin varsinaisia päätöksiä tiettyjen instituutioiden suhteen tehdään.

G20-maat kokoontuvat marraskuussa Balilla Indonesiassa.

Venäjän Indonesian-lähettilään Ljudmila Vorobjovan mukaan presidentti Vladimir Putin on edelleen aikeissa osallistua kokoukseen, kertoo yhdysvaltalaislehti Financial Times. Vorobjova sanoi lehden mukaan myös, ettei G20 ole oikea foorumi ratkaista Ukrainan kriisiä.

Oikaisu kello 14.16: G20-maat kokoontuvat Balilla marraskuussa eikä lokakuussa, kuten jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin.

Lue myös:

    Uusimmat