Kiina kieltää muovikassit suurkaupungeissaan vuoden loppuun mennessä

Vaahtomuovipakkaukset ja muoviset ruokailuvälineet ovat niin ikään joutumassa pannaan.

Kiina aikoo kieltää muovikassit suurissa kaupungeissaan vuoden loppuun mennessä, maan viranomaiset kertovat. Jätemäärän vähentämiseen pyrkivä jättivaltio on maailman suurimpia muovin käyttäjiä.

Kertakäyttöisten vaahtomuovipakkausten ja muovisten ruokailuvälineiden tuotanto ja myynti joutuvat niin ikään pannaan vuoden loppuun mennessä.

Myös kertakäyttöpillit kielletään ateriapalveluissa kuluvana vuonna. Hotellien tulee puolestaan välttää kertakäyttöisten muovituotteiden "aktiivista tarjoamista" vuoteen 2022 mennessä.

Suunnitelmasta kerrottiin Kiinan ympäristöministeriön ja kansallisen kehitys- ja uudistusneuvoston asiakirjassa sunnuntaina.

Jätevuoria halutaan pienentää

Kiinan tähtäimessä on, että kertakäyttöisten, hajoamattomien ateriointivälineiden määrä vähenisi suurkaupungeissa lähes kolmanneksella viiden vuoden sisällä.

Viranomaiset aikovat viidessä vuodessa hillitä muovisaasteen määrää sekä vähentää jätevuoria merkittävien kaupunkien kaatopaikoilla. Suunnitelman toteutukseen rakennetaan hallinnollinen järjestelmä.

Taistelua ympäristön saastumista vastaan aiotaan nyt vauhdittaa sen jälkeen, kun maan talous ja ihmisten halu saada mukavuuksia ovat kasvaneet nopeasti vuosien mittaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja