Kiekkokansaa puhuttanut kaukalomuutos vaarassa? Kalervo Kummola avasi IIHF:n päätöstä – "Ei ole ihan varauksetonta vastaanottoa saanut"

Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF perustaa työryhmän tutkimaan tekemäänsä päätöstä siirtyä Euroopassa pelattavissa arvokisoissa pienempään kaukaloon vuodesta 2022 alkaen.

Ilta-Sanomat uutisoi perjantaina, että IIHF perustaa työryhmän arvioimaan kapeampaan kaukaloon siirtymistä tarkemmin. IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola vahvisti asian MTV Urheilulle.

– Sellainen on tarkoitus nimittää elokuussa. Siellä pitäisi olla valmentajia ja pelaajia, Kummola kertoo MTV Urheilulle.

IIHF ilmoitti taannoin, että Suomen isännöimät vuoden 2022 MM-kisat pelataan 26 metriä leveässä kaukalossa Euroopasta tuttujen leveämpien kaukaloiden sijaan. Uuden työryhmän on tarkoitus kartoittaa molempien kaukalovaihtoehtojen hyvät ja huonot puolet. Syy juontaa osin juurensa kaukalomuutoksen saamaan palautteeseen.

– Se perustettiin osin senkin takia, ettei ole ihan varauksetonta vastaanottoa saanut. Osa eurooppalaisista olisivat 28 metrin kannalla, Kummola toteaa.

Työryhmän selvitys voi mahdollisesti vielä muuttaa IIHF:n aikaisempaa päätöstä, mutta Kummola ei halua mennä asioiden edelle.

– Tässä on aikaa vielä kolme vuotta, Kummola rauhoittelee.

Asiasta ensimmäisenä uutisoi Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat