Kiekkojytky muhii: Tuhoon tuomittu seura jyrää pudotuspeleissä – tätä voittomaalia on vaikea uskoa todeksi

Hämmästyttävä tuurimaali: Kiekko verkkoon vastustajan takapuolesta – Rögle jatkoerävoittoon SHL-välierässä 1:30
Tämä erikoinen maali ratkaisi SHL:n kolmannen välierän: "Kiekkojumala" käski Lucas Ekeståhl-Jonssonin laukoa.

Pettymyksellisen runkosarjan jälkeen hirvittävään lentoon Ruotsin SHL:n pudotuspeleissä päässyt Rögle on yhdeksän peräkkäisen voiton myötä jo yhden askeleen päässä loppuotteluista.

Rögle kukisti tiistaina kotikaukalossaan Ängelholmissa Växjön toiseen jatkoerään venyneessä ottelussa maalein 3–2 ja johtaa välieriä voitoin 3–0.

Ottelun erikoisen ratkaisumaalin voi katsoa jutun videolta. Puolustaja Lucas Ekeståhl-Jonssonin roikku ohjautui maaliin Växjön oman pelaajan Keegan Lowen kautta suomalaisvahti Emil Larmin selän taakse.

– Se oli varmaan joku kiekkojumala, joka käski laukoa, Ekeståhl-Jonsson kommentoi eriskummallista ratkaisumaaliaan Aftonbladetin mukaan.

Rögle pääsi pudotuspeleihin viimeistä edellisenä joukkueena runkosarjan sijalla yhdeksän, mutta kellisti heti avauskierroksella Timrå IK:n suoraan kahdessa ottelussa. Isoin paukku oli silti vasta tulossa. 

Puolivälierissä Rögle tyrmäsi runkosarjavoittaja Färjestadin heti avausottelussa maalein 6–2 ja rynni välieriin sensaatiomaisesti suoraan neljällä voitolla. Växjö-sarjan kolme voittoa ja runkosarjan lopun voittoputki huomioiden ängelholmilaiset ovat voittaneet jo 13 ottelua putkeen.

– En usko, että monet ihmiset uskoivat meihin, mutta me uskoimme koko ajan itseemme kauden lopussa, ratkaisija Ekeståhl-Jonsson vakuutti.

Nykyvireeseen nähden on erikoista, että vielä helmikuussa Rögleä vaani putoamispeikko. Seura oli reagoinut tilanteeseen jo joulukuussa erottamalla päävalmentajansa Cam Abbottin ja tämän urheilujohtajaveljen Chris Abbottin, jotka olivat johdattaneet Röglen vain kaksi vuotta sitten SHL:n runkosarjan voittajaksi ja CHL:n mestariksi.

Växjön ja Röglen välisen välieräsarjan neljäs ottelu pelataan Ängelholmissa torstaina.

Juttua korjattu klo 11.23: Rögle voitti vuonna 2022 SHL:n runkosarjan, ei mestaruutta.

Lue myös:

    Uusimmat