Mainos

Kiekkojuniorin isä löi erotuomaria – näin hän perusteli tekoa oikeudelle

Jääkiekkojuniorin isä on tuomittu Espoon käräjäoikeudessa sakkoihin erotuomarin pahoinpitelystä. Pahoinpitely tapahtui Espoon Matinkylän jäähallissa viime vuoden marraskuussa. 

43-vuotiaalle isälle määrättiin 50 päiväsakkoa, eli hänen tuloillaan maksettavaa tuli reilut 1300 euroa. Lisäksi hän joutuu korvaamaan tuomarille 800 euroa kivusta ja särystä.

Pahoinpitely tapahtui, kun erotuomari oli keskustelemassa ottelun jälkeen kotijoukkueen valmentajan kanssa. Keskustelu koski kahta kiistanalaista tuomiota, jotka juniorijoukkueiden ottelun aikana annettiin.

Yht'äkkiä erotuomaria lyötiin hänen kertomansa mukaan takaapäin niskaan. Seuraava muistikuva tuomarilla oli, että hän oli lattialla polvillaan ja naama veressä. 

Lyöjä paljastui yhden juniorin isäksi, jonka mielestä tuomari oli hyväksynyt perusteetta kaksi vastustajan maalia. Oikeudessa hän tunnusti lyöneensä tuomaria, mutta sanoi iskun osuneen poskipäähän, ei niskaan.

Isä kertoi oikeudessa, että näki erotuomarin sattumalta ja että lyönti oli ollut spontaani primitiivireaktio.

Oikeus ei saanut asianosaisten ja silminnäkijöiden kertomusten perusteella selvää, mihin lyönti tarkalleen osui. Sen mielestä sillä ei ollut myöskään väliä, koska lyönti oli joka tapauksessa kova, eikä uhri voinut varautua siihen millään tavalla.

Käräjäoikeuden mukaan syytetyn menettely ja menettelyn motiivi osoittivat arvostelukyvyn puutetta. Oikeus ei kuitenkaan katsonut jääkiekko-ottelun tuomarin olevan sellaisessa asemassa, että teosta olisi sen perusteella tuomittava normaalia ankarampi rangaistus. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.