Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kevyesti savustettua merilohta, kantarellilientä ja kauden kasviksia 22.8.2001

Julkaistu 22.08.2001 12:04

Toim. Kati Nappa

Vieraana keittiöpäällikkö Pekka Terävä Ravintola PalacenRannasta valmistamassa merilohen seläkettä, kantarellilientä ja kauden kasviksia.

Kevyesti savustettua merilohta, kantarellilientä ja kauden kasviksia


600-700 g merilohen fileetä nahkoineen
kantarelleja
porkkanoita
perunoita
kevätsipulia
miniparsoja
tomaatteja

suolaa, valkopippuria
vettä
voita

1. Leikkaa lohesta tasakokoiset palat. Pidä savustuslaatikkoa tulella noin 5 minuuttia. Päästä enimmät savut ulos ja nosta kalapalat ritilälle. Savusta noin 5 minuuttia ja ota pois laatikosta.
2. Kalttaa tomaatit, lohko ja poista siemenet.
3. Keitä kasvisten ja kantarellien (huuhdottujen) rippeistä vahva liemi. Siivilöi.
4. Esikeitä kasvikset.
5. Kuullota kasviksia hetki voissa ja lisää joukkoon kantarelliliemi. Anna kiehahta.
6. Paista lohen palat kevyesti.
7. Nosta kasvikset kauniisti (syvälle) lautaselle, kaada lientä mukaan ja nosta kalapala kasvisten päälle.

Lisää aiheesta:

Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistäSikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"Osaatko pestä pyykkiä? Älä tee näitä suomalaisten yleisiä pesuvirheitäSavuttomilla yhä enemmän Suomen tappavinta syöpää – keuhkosyöpä havaitaan usein liian myöhäänEnnen kirjoitettiin rakkauskirjeitä, nykyisin selataan Tinderiä – onko rakastuminen muuttunut?Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 08:15
    Koti

    Osaatko pestä pyykkiä? Älä tee näitä suomalaisten yleisiä pesuvirheitä

  • 06:46
    Syöpä

    Savuttomilla yhä enemmän Suomen tappavinta syöpää – keuhkosyöpä havaitaan usein liian myöhään

  • Eilen19:52
    Rakkaus

    Ennen kirjoitettiin rakkauskirjeitä, nykyisin selataan Tinderiä – onko rakastuminen muuttunut?