Kevyesti savustettua merilohta, kantarellilientä ja kauden kasviksia 22.8.2001

Toim. Kati Nappa

Vieraana keittiöpäällikkö Pekka Terävä Ravintola PalacenRannasta valmistamassa merilohen seläkettä, kantarellilientä ja kauden kasviksia.

Kevyesti savustettua merilohta, kantarellilientä ja kauden kasviksia


600-700 g merilohen fileetä nahkoineen
kantarelleja
porkkanoita
perunoita
kevätsipulia
miniparsoja
tomaatteja

suolaa, valkopippuria
vettä
voita

1. Leikkaa lohesta tasakokoiset palat. Pidä savustuslaatikkoa tulella noin 5 minuuttia. Päästä enimmät savut ulos ja nosta kalapalat ritilälle. Savusta noin 5 minuuttia ja ota pois laatikosta.
2. Kalttaa tomaatit, lohko ja poista siemenet.
3. Keitä kasvisten ja kantarellien (huuhdottujen) rippeistä vahva liemi. Siivilöi.
4. Esikeitä kasvikset.
5. Kuullota kasviksia hetki voissa ja lisää joukkoon kantarelliliemi. Anna kiehahta.
6. Paista lohen palat kevyesti.
7. Nosta kasvikset kauniisti (syvälle) lautaselle, kaada lientä mukaan ja nosta kalapala kasvisten päälle.

Lue myös:

    Uusimmat