Keventäjät-blogisti Marjo: En halua hävetä vartaloani

Helmen Keventäjät-bloggaajiksi valittiin 10 kevyempää elämää ja pysyviä elämäntapamuutoksia etsivää ihmistä. Nyt haastattelussa on Marjo Rossi-Kyllönen.

Helmen Keventäjät-blogisteihin valittu Marjo Rossi-Kyllönen on 49-vuotias tamperelainen lastentarhanopettaja, jolla on tähtäimessä kesäksi keventynyt olo ja ulkomuoto.

Marjo kertoo, että hän on jo useita vuosia kamppaillut painon kanssa. Ylipainon vaikutus terveyteen pelottaa, ja hän haluaisi oppia tasapainottamaan ruokailujaan, jotta painon heilahtelu loppuisi.

Laihduttamista koko aikuisikänsä ”harrastanut” nainen toteaa, että iän myötä painon kanssa kamppailu on muuttunut vaikeammaksi. Sukurasitteet ja ylipainon mukanaan tuomat sairastumisriskit pelottavat. Tsemppaava ryhmä ja ohjeistus ovat hänen mielestään avaimet onnistuneeseen painonhallintaan.

– Toivon, että laihduttamisesta olisi myös terveydellistä hyötyä, hän kertoo tavoitteistaan Keventäjissä.

Stressi ja lohtusyöminen pulmana

Marjo, kuten moni muu painon kanssa kamppaileva tietää, kuinka stressi ja lohtusyöminen hankaloittavat painonhallintaa.

– Omin voimin saan 2-3 kg pois. Sitten painonpudotus jämähtää, ja kilot tulevat takaisin. Jojottelen omilla opeillani. En ole ollut tarpeeksi motivoitunut ja elämässä on ollut paljon stressiä. Stressi lihottaa, kun harrastaa lohtusyömistä. Minulla ei ole ollut oikeaa motivaatiota eikä päämäärää siitä, mitä haluan, Marjo pohtii painonnousun syitä.

163 cm pitkä nainen ilmoittaa nyt lähtöpainokseen 74,4 kg. Marjo muistaa ajan, kun hän painoi 59 kiloa. Olo tuntui mukavalta, ja tätä mielikuvaa kohti hän matkaa.

– Kuuteenkymppiin tähtään. Olen yrittänyt tavoitella sitä mielikuvaa, kun painoin 59 kg. Minulla on voimakas ruumiinrakenne, enkä koskaan ole hyvin laiha. Haluaisin olla normaalivartaloinen, Marjo kiteyttää tavoitteensa.

Kevyempänä kesään

Marjo kirjoitti Helmeen hakiessaan mukaan ryhmään, että hän haluaa viettää seuraavan alkavan elämänpuolikkaan normaalipainoisena.

– Täytän tänä kesänä 50 vuotta. Haluaisin näyttää kerrankin hyvältä ja pukeutua kauniisti, varsinkin kun täytän pyöreitä vuosia, hän naurahtaa.

Viisikymppisiä kesällä juhliva Marjo aikoo tehdä juhlavuonna parikin ulkomaanmatkaa. Hän haluaa lähteä synttärimatkalle ilman huolen häivää, terveenä ja hyvinvoivana. Ensimmäinen matka suuntautuu Maltalle kesäkuun alussa.

– Kun menen rannalle, en halua hävetä vartaloani ja haluan ostella vaatteita, joita todella haluan, nainen tuumaa topakasti.

Seuraa Marjon ja muiden Keventäjät-blogistien kokemuksia Helmen Keventäjät -blogissa ja Keventäjät-palvelussa.

Teksti: MTV3/Helmi, Laura Kokko

Kuvat: Marjo Rossi-Kyllönen

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja