Keventäjän ohrarieska

Ohraleseessä on yli kymmenen prosenttia kuituja! Ohraleseestä valmistuu maukas puuro, se sopii hyvin leivonnaisiin, jälkiruokiin sekä kasvisruokiin tai sitä voi ripotella sellaisenaan esimerkiksi jogurtin sekaan. Terveelliset rieskat maistuvat väli- tai iltapalana, ne kannattaa herkutella ehdottomasti tuoreena!

1 iso pyöreä 30 cm, 2 keskikokoista 20 cm tai 8 kpl 10 cm

  • 3 dl Myllyn Paras Ohralesettä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl soodaa
  • 1 tlk kevyt kermaviiliä (2 dl)
  • 2 dl piimää
  • (30 g sulatettua voita)

Sekoita ainekset ja anna turvota kunnes uuni lämpiää 250-asteeseen (10-15 minuuttia).

Levitä löysähkö taikina voidellulle leivinpaperille matalaksi isoksi pyöreäksi tai pienemmiksi pyöreiksi rieskoiksi.

Paista 10-15 min uunin keskitasolla, kunnes pinta saa vähän väriä.

Jaa iso rieska kypsänä sektoreihin taikinapyörällä tai veitsellä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat