Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kevennä herkkureseptejä – näin käytät steviaa

Shutterstock
Julkaistu 19.01.2014 14:11

Suosiotaan kasvattava stevia sopii sokerin korvaajaksi leivontaan. Kilokalorit vähenevät lempiherkusta, kun sokerin sijaan käyttää kevyempää makeuttajaa.

Stevia on luonnon makeutusaine, jota saadaan steviakasvista. Kasvin kuivatut lehdet ovat sokeria noin 30 kertaa makeampaa, mutta lehdistä saatavien steviosidien makeus voi olla jopa 300-kertainen sokeriin verrattuna. Steviassa on kuitenkin huomattavasti vähemmän kilokaloreita kuin sokerissa eikä se nosta veren glukoosiarvoja sokerin tavoin.

Stevia kuulostaakin hyvältä vaihtoehdolta niin diabeetikoille kuin niille kotileipureille, joka haluavat tehdä leivonnaisistaan vähäenergisempiä.

– Tavallista sokeria voi korvata steviasokerilla, mutta pakkauksesta kannattaa katsoa ohjeet siihen, missä suhteessa sitä voi käyttää. Jatkuvaan käyttöön en steviaa ehkä suosittelisi, sillä se on tietenkin kalliimpaa kuin tavallinen sokeri. Mutta jos on joku herkku, jota haluaa paljon syödä, niin siihen steviaa kannattaa ehdottomasti kokeilla, vinkkaa kotitalousopettaja Arja Elina Laine.

Steviasokerin käyttö sopii siis hyvin painoaan tarkkailevalle. Steviaa ja sokeria yhdistäviä valmisteita käytetään resepteissä yleensä vastaava määrä kuin sokeria, mutta kilokaloreita tulee näin puolet vähemmän.

Mihin steviaa ei sitten kannata käyttää?

– Munavaahdossa stevia ei toimi kovin hyvin. Tavallisella sokerilla saa kuohkeamman vaahdon, Laine vinkkaa.


(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Yhtä paljon sokeria kuin 100 grammassa karkkia! Tätä terveellisenä pidettyä herkkua ei kannata syödä liikaa!8 yllättävää tuotetta, jotka ovat todellisuudessa täynnä sokeria – ole tarkkana tuttujen leipien ja maitotuotteiden kanssa!Lopeta heti! 7 ainesosaa, joita ei koskaan pitäisi lisätä smoothieenOnko sokerille terveellistä korviketta? Hyvänä pitämäsi vaihtoehto voi olla jopa huonompiJutta Gustafsbergin vinkit laihduttajalle: Näin helposti korvaat sokerinKorvaatko sokerin hunajalla terveyshyötyjen toivossa? Ihan turhaan!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:57
    Verkkohuijaukset

    Huijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"

  • 10:11
    Testit

    Oletko henkisesti ruotsalainen? Leikkimielinen testi paljastaa

  • 08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • 06:38
    Sydänterveys

    Syötkö melatoniinia? Huolestuttava havainto pitkäaikaiskäytöstä

  • Eilen18:55
    Videopelit

    Löytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"